≫ 

U ovoj zemlji ležaljke su besplatne, plaže prostrane, a more toplo i čisto: Nema ni paradajz turista

Ako ste željni pravog odmora, daleko od gradske vreve i bez želje da učestvujete u "borbi titana" za mesto na plaži, zaputite se u ovu severnoafričku zemlju

  • 32
foto Telegraf.rs foto Telegraf.rs

Scene sa plaža duž Crnogorskog primorja, na kojima se vide rašireni peškiri koji “čekićaju” od rane zore uz “pjenu od mora” verovatno će biti jedna od onih po kojoj ćemo pamtiti leto 2021. godine.

Turisti koji su se opredelili za “hvatanje pozicije” na plaži, kako bi “uštedeli” par desetina koraka od peškira do mora i natrag, ove godine postali su brojniji od sada već čuvenih “paradajz turista” koji su nas “proslavili” u Grčkoj.

Ali, u jednoj zemlji koja takođe ima izlaz na more, a sve više građana Srbije je bira kao idealnu destinaciju za letovanje, nema ni jurcanja za mestom na plaži, niti “paradajz turista”.

Reč je o Tunisu, najmanjoj zemlji Severne Afrike koja je poslednje dve decenije sve češće zemlja izbora za letovanje turista iz Srbije.

S obzirom na iskustvo koje steknete kada prvi put odete u Jasmin, Mahdiju, Sus, Jasmin Hamamet, Port El Kantaui ili na ostrvo Đerba, to i ne bi trebalo da čudi.

Za one koji vole duge peščane plaže, toplo i čisto more, baškarenje na ležaljkama i suncobranima bez “jurnjave” da “ulovite” mobilijar koji je najbliži ulasku u more, hotele uređene u arapskom stilu, prostrane bazene, cveće na sve strane, Tunis će biti raj na zemlji.

Pored svega toga, cene aranžmana za Tunis su prihvatljive za džep naših turista, pa je tako i ove godine put nekadašnje francuske kolonije otputovalo više stotina putnika iz Srbije. Turistička praksa u ovoj zemlji je da svaki hotel ima svoju plažu, te da je plažni mobilijar uračunat u cenu aranžmana, pa tako nikada nema "bitke" za ležaljku, niti turisti mogu da budu neprijatno iznenađeni promenom cena iznajmljivanja mobilijara na obali.

Iako je pandemija korona virusa ozbiljno devastirala Tunis, u ovoj zemlji, a posebno u letovalištima strogo se poštuju epidemiološke mere. Razmak na plaži između kompleta ležaljki i suncobrana je barem dva metra, svi zaposleni u turizmu su vakcinisani i nose maske, a hotelski kapaciteti su popunjeni taman onoliko koliko je epidemiološka struka preporučila.

Kad je reč o uslovima ulaska državljana Srbije u Tunis, pravila su promenjena u odnosu na početak sezone. Vakcinisanima je neophodan negativan PCR test ne stariji od 72 sata, uz digitalni zeleni sertifikat kojim će potvrditi da su cepljeni protiv korone.

Oni koji nisu primili vakcinu trebalo bi da računaju takođe na negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ali i sedmodnevnu samoizolaciju po dolasku u Tunis. Po isteku samoizolacije neophodno je uraditi novi test i ukoliko je on negativan, karantin se prekida.

Video: Niko nije srećan ali se mora: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    3. avgust 2021 | 19:34

    Bio sam u Tunisu 3x kao turista i 2x po 2 meseca poslovno.Svaki put sam boravio u hotelu na morskoj obali.Usluga je vrhunska ali lokalno zivalj je napadan prema strankinjama,tako da se ne libe da dobacuju vasoj cerki ili supruzi iako je u casem drustvu. More im je mrsava trojka,hrana....nije losa ali previse zacinjena.Da kazemo cetvorka.Plaze su pescane ali sa dosta morske trave koje more dnevno izbacuje.Lezaljke,suncobrani,to je u redu.Skoro pa petica.Medjutim problem je sto vam niko ne moze garantovati bezbednost.Neko pomenu kalasnjikove.Istina.I to je ono sto stvara jezu.Svaksko je Tunis opcija za odmor ali......mene vise nece videti.

  • SebastianaKurtz

    3. avgust 2021 | 18:39

    Aha kako da ne . Bijaše li to Tunis kada iz čamaca izadjoše teroristi sa kalašnjikovima pa poblanjaše sve po plaži ?!

  • Косингас

    4. avgust 2021 | 09:25

    Читава бригада из Туниса боравила је у Босни током рата у саставу муџахедина. Чинили су озбиљне злочине над Србима. Ако ико од Срба и оде у ту недођију, нека обиђе гробље мученика у Бизерти из Првог светског рата.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA