Maslinjaci, bogato mediteransko rastinje i more tirkizne boje: Mesto u Crnoj Gori koje oduzima dah

Mediteransko rastinje, maslinjaci i odlične plaže su prisutni su na celom poluostrvu Luštica

  • 2
Rose, Luštica, Crna Gora, more Foto: Wikipedia

Prekoputa Tivta, na samom ulasku u Boku nalazi se poluostrvo, poznato po fenomenalnim plažama i pogledu koji osvaja svakog posetioca. Sa Luštice se pruža neverovatan pogled i na Tivat i na Herceg Novi.

Maslinjaci i bogato mediteransko rastinje, uz more tirkizne boje, upotpunjuju predeo. Upravo u blizini ovog poluostrva, nalaze se neke od najznačajnijih znamenitosti Boke.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Наталия Зивковић (@natalija_ziv)

Tipično mediteransko mesto

Na Luštici se nalazi i omanje naselje, poznato mnogima. Naselje Rose je utočište upravo onima, koji su se zaželeli mira, daleko od gradske vreve. Do ovog naselja se može stići morskim i drumskim putem.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Srce lutajuće (@srcelutajuce)

Plaža u naselju Rose je posebna priča. Jedan njen deo je betoniran, dok je drugi prekriven peskom. Tu će omiljeni deo plaže naći svaki turista, jer ima mesta za sve.

Blizina Herceg Novog je dodatna prednost, za one koji se ipak užele urbanog. A ne treba zaboraviti ni druge atrakcije, koje se u okolini nalaze.

Zanimljivosti u okolini Rosa

Sve i da ne želite da upoznajete poluostrvo Luštica, koje će vas bez sumnje opčiniti, u blizini ovog naselja ima sasvim dovoljno atrakcija.

Sem već pomenutog Herceg Novog, koji je tek oko tri kilometra udaljen morskim putem, ne bi valjalo propustiti posetu čuvenoj plaži poluostrva Luštice. Žanjice se smatraju svojevrsnom atrakcijom, najpre zbog prozirne, tirkizne vode i mirisa mediteranskog rastinja, koje ovu plažu okružuje. U blizini su i plaže Mirište i Oblatno, ali i Plavi horizonti. Svaka atraktivna na svoj način.

Izlet do Plave špilje, koja se nalazi u blizini je još jedna od atrakcija koja se ne propušta. Jedna od znamenitosti Boke dostupna je samo sa morske strane. Tokom sezone se često organizuju izleti, koji turistima nude mogućnost da shvate zašto se ova morska pećina naziva baš plavom i da uživaju u svim njenim lepotama.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Marko Ilinčić (@marko89srb)

Ostrvo Mamula sa tvrđavom, iako poznato po ne baš tako slavnoj istoriji, svakako vredi posetiti. Izuzev tvrđave, na ovom ostrvu, do koga se takođe organizuju izleti, se može videti i veliki broj biljnih vrsta. Posebno je interesantna autohtona sorta mimoza. Na neslavnu istoriju Mamule danas podseća i spomen-ploča, koja svedoči o tome.

Video: Ovaj snimak je za 24h podelilo 35 hiljada ljudi: Kada ga budete videli biće vam sve jasno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    11. avgust 2021 | 11:12

    Sve sam obisla. I znate sta? FENOMENALNO!

  • Ksenija

    11. avgust 2021 | 20:57

    Ovakva gužva u Rosama nije nikada bila.Nema slobodnog mesta za parkiranje,a na plažama je potpuni haos.Lepše je u Junu i Septembru.A Luštica je prelepa,naročito sela iznad mora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA