Najjeftiniji način da provedete letnji odmor: Šta kažete na auto-kampove na obali Jadrana?

Cena noćenja u kampovima je niža ako je kamp niže kategorizacije i ako se nalazi na većoj udaljenosti od morske obale

  • 5
kampovanje foto-ilustracija: pixabay.com

U trenutku kad vam je svega dosta, kada ste željni da se izmestite iz okruženja u kom se nalazite i da priuštite sebi pravi psiho-fizički odmor, razmislite o odlasku na kampovanje. Dodir sa prirodom i potpuni mir sigurno će doprineti da se brzo regenerišete i otarasite nakupljenog stresa.

Posebno su atraktivni kampovi u blizini mora. Iako su ranije mnogi provodili odmore baš na ovaj način, danas to i nije toliko često slučaj. Uz to, ranije su kampovi podrazumevali samo prostor za postavljanje kamp kućica ili šatora u većini slučajeva. Danas u mnogim zemljama kampovi podrazumevaju i iznajmljivanje smeštajnih jedinica u kojima se nalaze sve potrepštine.

kampovanje Foto-ilustracija: Pixabay

Možda nije baš kao u hotelima, ali svakako je sasvim dovoljno za ugodan odmor. Ono što treba imati na umu jeste da su cene letovanja na takav način u velikoj meri povoljnije nego iznajmljivanje smeštaja u privatnoj kući ili hotelu.

Cene kampova u Hrvatskoj

Ako znate da se cene u kampovima i auto-kampovima Hrvatske kreću od svega 10 evra po noći do 19 evra, jasno je zbog čega se to smatra ekonomičnijim vidom letovanja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Zweidreitage Vanlife & Co. (@zweidreitage)

Trenutno je najjeftiniji auto-kamp na hrvatskoj obali Paradiso, u mestu Pakoštane, koje pripada Zadarskoj županiji. Otvoren je u periodu od aprila do oktobra. Brojna manja ostrva se nalaze u blizini ovog auto-kampa i to ga čini još atraktivnijim. Cena za jednu noć u ovom auto-kampu se kreće od 12 evra.

Kamp Ulika Rovinj je u ovom trenutku najskuplja opcija. Otvoren je tokom cele godine i nosilac je smeštaja sa četiri zvezdice. Posetiocima se nudi mogućnost boravka u jednosobnim mobilnim kućicama, koje sadrže i terasu i vrt, kao i u kućicama u okviru kojih postoji i kuhinja. Naravno, postoji i mogućnost korišćenja parcela za kampovanje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели UlikaRovinj Camping (@ulikarovinj_camping)

Na oko 600 metara udaljenosti se nalaze prve plaže, dok je grad Rovinj udaljen oko 3 kilometra. Cena noćenja se kreće od 19 evra pa naviše.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Susanne Flachmann (@coolcampingwohnmobil)

Cene kampova u Crnoj Gori

Počev od svega 4 evra po noći, pa do 25 evra se kreću cene u crnogorskim kampovima. Tako niske cene su uglavnom u kampovima u kontinentalnom delu, dok je najjeftinija opcija u kampu blizu mora trenutno 14 evra. U pitanju je auto-kamp smešten u uvali Maslina-Utjeha.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Franzi (@franzi_biographie)

Maslinjak koji ga okružuje, ali i blizina mora su razlozi zbog kojih mnogi biraju baš ovaj auto-kamp. Osim smeštajnih jedinica, u njemu postoji i sanitarni čvor, kupatila, tuševi i toaleti, kao i ostali sadržaji koji su potrebni kamperima. U blizini su i dve prodavnice namirnica, ambulanta i sportski kompleks.

Počev od 24 evra pa naviše se kreće cena u trenutno najskupljem kampu na crnogorskoj obali, na Ulcinjskoj rivijeri. Reč je o kampu koji je nosilac četiri zvezdice. Na plaži u njegovoj neposrednoj blizini gostima su na raspolaganju brojni sadržaji, svi usmereni na luksuzan odmor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    18. avgust 2021 | 16:37

    I Beograd treba da ima kamp za kampere sa prikljucima za vodu i struju, kupatilima i malom prodavnicom i portirnicom 24h jer je velegrad i mnogi ljudi bi prenocili i obisli grad par dana na putu dalje sa kamperom da imaju uslov. Francuska, Nemacka, Italija,Austrija ih imaju od 300 do 500 i to uredjenih sa bazenima, restoranom, prodavnicom, čuvarima, rampom i tako smo proputovali Evropu i u svakom gradu ih ima, pa i Budimpesta ima par ekstra kampova i Ljuljana ima lep kamp.To je vrh turizma ako su zaista sredjeni.Srbija imo oko 10 kampova ali samo 3 valjaju nesto ali ni oni do kraja nisu upotpunjeni.Beograd bi ga imao da gradonacelnik Bogdanovic nije umro jer je imao sluha da to odobri a posle sledeci nisu.Pored kamova na pumpama duz autoputa treba da postoje kamp stop placevi za dopunu struje i vode ili nuzno prenocenje bez kampovanja.

  • Pravnica

    18. avgust 2021 | 16:09

    Kamp i plaza Polidor u blizini Poreca predivni...nismo koristili njihovu uslugu, ali smo setali i obisli, zaista extra sredjeno, zasluzeno je nosilac 4* 😚

  • mile

    18. avgust 2021 | 17:07

    skupo ko djavo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA