≫ 

Još jedan od bisera Makarske rivijere: Promajna je letovalište poznato po fenomenalnim plažama

Nalazi se u blizini Baške vode i Makarske

  • 13
Promajna, Makarska rivijera, Hrvatska Foto: Printskrin/Youtube/Laganini Croatia

Blizina Makarske i Baške vode čine ovo dalmatinsko letovalište interesantnim za posetu. Zanimljivog naziva, naselje Promajna broji tek 230 stalnih stanovnika. Kako je u pitanju ne tako veliko letovalište, bogato plažama i prirodnim lepotama, to se i po nekoliko puta taj broj zna uvećati.

Plaže su simbol ovog letovališta

Mada je glavna plaža prekrivena sitnijim šljunkom bele boje, Promajna se može pohvaliti i drugim manjim plažama u okolini. Većina ih je prekrivena sitnijim peskom i neorganizovana, što pruža mogućnost turistima da postave svoje peškire gde god žele.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Andrea 🍉 (@miffyandrea)

U mestu postoje i prodavnice i ugostiteljski objekti, ali i pošta i sve ostalo što turistima može biti potrebno tokom letovanja.

Smeštajni kapaciteti su u privatnoj režiji. Malobrojni meštani Promajne nude mogućnost gostima da iznajme sobe ili apartmane.

Odlična baza za upoznavanje Makarske rivijere

Tek oko 4 kilometra deli Promajnu i letovalište Baška voda koje je poznato po fenomenalnim plažama. U toku sezone poznato je kao prilično živo, budući da se mnoge zabavne aktivnosti organizuju baš tu.

Lepote planine Biokova, koja nadvisuje letovalište, takođe zaslužuju pažnju. Od 1981. godine je ovo područje proglašeno Parkom prirode, a planina je poznata ne samo po bogatom biljnom i životinjskom svetu, nego i po fenomenalnim vidikovcima.

Ne propustite da posetite ni Makarsku, koja je od Promajne udaljena oko 8 kilometara. U najvećem gradu cele rivijere živi nešto više od 13.000 stanovnika i može se pohvaliti vrlo bogatom ponudom kulturnog i zabavnog života. Više od 2.750 sunčanih dana u toku godine sigurno utiču na to da se Makarska smatra atraktivnom destinacijom i u toku hladnijeg perioda godine. Grad je domaćin i čuvenom letnjem karnevalu.

U toku sezone se organizuju i jednodnevni izleti brodom do ostrva Hvara, Brača i Korčule. Iz mnogih mesta polaze brodići, pa i cena izleta u skladu sa mestom polaska može da se razlikuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nestor

    20. avgust 2021 | 22:13

    Ne mogu da zamislim a ni da shvatim šta je u glavi nekoga iz Srbije da ne ne može da shvati da nas susjedi ne vole u da nismo dobrodošli kod njih i posle svega što nam je taj narod učinio opet idu kod njih stvarno ne razumem

  • Oli

    20. avgust 2021 | 22:06

    Opet nam servirate priču o lepoti zemlje koja ne voli srbe.

  • DARKO 100%

    20. avgust 2021 | 21:22

    Ja idem na dunavsku rivijeru ima malo smudja,kecige,malo zabica,po koji gustercic ej ima i peska kao u baski,cak ga ima da se prodaje za malterisanje a tamo nema ,eto odmah mala prednost u nasu korist😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA