Letovanje početkom septembra od 110 do 11.000 evra: Najjeftinija i najskuplja letovališta u Turskoj

Na cenu smeštaja utiče i pozicioniranost hotela i odabir smeštajne jedinice i usluga koja je dostupna

  • 0
Antalija, Turska Foto: Pixabay/hanatour04

Nije nepoznat podatak da se mnoga turska letovališta mogu pohvaliti vrlo kvalitetnim smeštajem, ali i celokupnom turističkom ponudom. U nekima od njih je moguće uživati u kupanju i sunčanju i tokom septembra, pa čak i oktobra.

Takođe je dobro poznato da mnogi hoteli u ovoj zemlji imaju i odličnu ponudu u finansijskom smislu.

Ipak, ono što i te kako ima uticaja na cenu celokupnog letovanja svakako je prevoz. Do određenih letovališta u Turskoj se lako može stići avionom, budući da se ili u tim mestima nalazi aerodorom ili on nije tako mnogo udaljen, pa u tom smislu transfer autobusima ili mini busevima ne predstavlja problem. Međutim, ima i onih letovališta do kojih nije baš tako jednostavno stići, osim ako ne putujete sopstvenim automobilom, recimo. Ali i tada će vam biti potrebno prilično vremena da do njih stignete.

Istini za volju, mnogim turistima je najbitnije da prvo pronađu odgovarajući smeštaj, pa da onda razmišljaju o prevozu do odabranog letovališta, ukoliko odluče da u Tursku putuju u sopstvenoj režiji.

Najpovoljne cene smeštaja u Turskoj

Ukoliko ste odlučili da samostalno organizujete letovanje u Turskoj tokom septembra, trebalo bi da znate da je ponuda zaista obimna. U tom smislu baš i nije jednostavno preko platformi, koje su specijalizovane upravo za smeštaj, da pronađete onaj koji će vam najviše odgovarati. Svakako je važno da obratite pažnju na mnoge sitnice, a primarno na udaljenost mesta od najbližeg aerodroma. Pod uslovom da putujete avionom, naravno.

Što se najniže cene smeštaja u ovom trenutku tiče, ona iznosi svega oko 110 evra za 7 noćenja početkom septembra. U pitanju je smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu u Kemeru. Ono što je važno napomenuti jeste da smeštaj nije kategorisan, kao i da ga od najbliže plaže deli tek oko 10 minuta hoda.

Dve osobe u istom tom periodu bi za najjeftini smeštaj u letovalištu Alanja, na bazi 7 noćenja trebalo da izdvoje oko 15 evra više. Isto toliko košta i nanjjeftinija opcija smeštaja u Antaliji.

Nešto je skuplja opcija smeštaja u letovalištu Side, u kome je za 7 noćenja u hotelu sa tri zvezdice potrebno izdvojiti oko 135 evra.

Najskuplji smeštaj u Turskoj

Brojni su hoteli koji nose po pet zvezdica u Turskoj, pa nije čudno što u svakom letovalištu postoje i oni, koji su u tom smislu na glasu. Ako se opredeljujete za tu opciju, imajte na umu da neki od hotela visoke kategorizacije nude opciju samo noćenja ili noćenja sa doručkom, dok ima i u kojima je dostupna usluga All inclusive.

Što se cena tiče, one su šarolike. Isto kao i ponuda hotela. Neki od njih pripadaju svetski poznatim lancima, dok su neki lokalni.

Za uslugu All inclusive i smeštaj na bazi 7 noćenja početkom septembra za dve osobe u hotelu sa pet zvezdica u letovalištu Side treba izdvojiti oko 630. Isto toliko košta i smeštaj u jednom od hotela Marmarisu, koji nudi istu uslugu. I to su u ovom momentu najpovoljnije opcije kada su u pitanju turski hoteli sa 5 zvezdica i pomenuta usluga.

Oko 920 evra košta sve to isto, ali u hotelu u Alanji, dok je oko 560 evra cena samo smeštaja u jednom od hotela visoke kategorizacije u Kušadasiju.

Naravno da postoje i skuplje opcije, koje podrazumevaju smeštaj u ekskluzivnim hotelima. Primera radi, ukoliko odaberete da odmarate u jednom takvom hotelu u letovalištu Češme, cena je „tričavih“ 3.600 evra. Usluga je na bazi 7 noćenja sa doručkom za dve odrasle osobe, a smeštaj je u luksuznom apartmanu.

U Kemeru u istom periodu za dve odrasle osobe za 7 noćenja, u Superior sobi hotela sa 5 zvezdica je potrebno izdvojiti nešto više od 4.000 evra. Usluga je na bazi All inclusive. Slična je cena i u jednom od hotela u Antaliji, gde se nudi i smeštaj u sobi sa pogledom na more.

Na čuvenoj plaži Lara, koja se često naziva i turski Las Vegas, boravak u vili namenjenoj smeštaju 3 odrasle osobe i dvoje dece, početkom septembra iznosi nešto više od 7.550 evra. usluga je All inclusive, za boravak od 7 noći.

Između 4.550 i 11.000 evra košta smeštaj u ekskluzivnim hotelima u Beleku, u kojima je usluga All inclusive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA