• 2

Katarina i Uroš bili na "Marsu" i napravili možda najbolje putopisne fotografije ikada!

Beogradski fotografski par u foto-avanturi “Points Beyond” (Tačke beskraja)

  • 2

Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna su poznati beogradski fotografski par. Većina ih zna kao Hiishii foto tim. Istakli su se fotografisanjem ekstremnih sportova na početku svoje karijere, ali danas rade velike kampanje za velike komapnije. Svoje slobodno vreme koriste za putovanja odakle se vraćaju sa fotografijama najzanimljivijih i najuzbudljivijih delova planete.

HIISHII

foto: HIISHII PHOTO

Svoju strast ka putovanjima i fotografsku profesiju su tako udružili i godinama dele svoja iskustva sa putovanja i dobre fotografije kroz savremene komunikacione kanale. Kao naši najpoznatiji  travel blogeri, obilazeći najrazličitije delove seta, osmislili su projekat koji su nazvali ‘’Points Beyond’’ (Tačke beskraja). kojim žele da istražuju specifične lokacije, koje bi kroz svoju kreativnu ideju i izvedbu prikazali kao mesta koja asocijraju na najudaljenije delove svemira.

Projekat su započeli u januaru ove godine putovanjem u Jordan, gde su zabeležili kadrove koji podsećaju na Mars.

Pustinja Wadi Rum, Petra, Mrtvo more, bili su pejzaži Jordana, koji su im bili fantastična scenografija za prvu destinaciju projekta Points Beyond.
Znajući da su upravo u pustinji Wadi Rum u Jordanu snimani neki od najpopularnijih SF filmova, kao što su ‘’Marsovac’’,’’ Indiana Jones’’ ili ‘’Star Wars’’ filmovi, Katarina i Uroš su odlučili da upravo to bude mesto odakle će lansirati svoj foto projekat.

Pripreme za ovu foto avanturu su bile temeljne i trajale su skoro mesec dana, jer pored plana puta i atraktivnih lokacija u Jordanu, želeli su da urade i posebne kostime, tačnije skafander i kacigu, kako bi rezultati bili što autentičniji. Dizajnerka Nina Rajak kreirala je moderno astronautsko odelo, dok je kaciga koju Katarina nosi na svim fotografijama prava pilotska, prerađena i osvežena.  

HIISHII

foto: HIISHII PHOTO

U Jordanu su proveli dve nedelje i prešli su ovu zemlju kolima uzduž i popreko, istražujući najbolje lokacije za fotografisanje, nailazeći usput i na brojne nepredviđene situacije. Iako su sve detaljno isplanirali, ipak na jedan faktor nisu mogli da utiču, a to je veme.

HIISHII

foto: HIISHII PHOTO

- Tokom jednog  snimanja kroz pustinju Wadi Rum zadesila nas je peščana oluja, no uprkos brizi da nećemo ništa uraditi,  uspeli smo da napravimo, baš tada, izvanredne fotografije. A noseći astronautsko odelo i kacigu, osetila sam se kao da sam zaista na drugoj planeti, a posebno što je to privuklo pažnju i lokalnih beduina i brojnih turista, koji su želeli da se fotkaju sa nama – kaže Katarina.

HIISHII

foto: HIISHII PHOTO

- Za postizanje najboljih kadrova važno je ustati jako rano. Tako hvatamo prve zrake sunca i ugrabimo fotografiju poznate lokacije bez turista, koji su neizbežni na ovakvim turističkim atrakcijama.. Petra, kao jedno od najatraktivnijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Bliskom istoku, bila nam je izuzetno iskustvo, a poseban doživljaj bio je noću, kada meštani upale veliki broj sveća i pod zvezdama pričaju mistične priče o ovom delu sveta.  – kaže Uroš.

HIISHII

foto: HIISHII PHOTO

Katarina i Uroš su ovih dana nastavili svoju avanturu, a gledajući fantastične fotografije iz Jordana, jedva čekamo da vidimo koja će biti sledeća destinacija i šta će biti sledeći koncept ovog kreativnog foto tima.

Hiishii tim se može pohvaliti da su obišli veliki deo planete Zemlje, a fotografije možete videti na njihovim Instagram profilima: @katarina_mandarina i @urosvisekruna i @hiishiiphoto

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milenica

    da li je i koliko tesko probuditi se ujutru znati da ti je ceo zivot jedna velika laz?

  • W

    Lepo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima