≫ 

Laguna Likuliku, rajsko odmaralište za parove: U zagrljaju tirkiznog mora i koralnih grebena

Za australijski "News" piše Kerolin Jasinski

  • 0
Likuliku, ostrvo Fidži (Foto: printscreen Youtube) Likuliku, ostrvo Fidži (Foto: printscreen Youtube)

Ovo luksuzno odmaralište samo za odrasle je prepuno brojnih parova, od onih koji su na medenom mesecu i gledaju se zaljubljeno do starijih zaljubljenih parova. A ja sam singl. 

Prvo što želim da uradim kada uđem u moju kuću na plaži jeste da se obratim mužu i kaže mu: Možeš li da veruješ da smo na ovom mestu?

Za početak pogled, koji seže pravo do lagune Likuliku, sa njenom tirkiznom bojom mora i koralnim grebenima. Želim da skočim na ogroman krevet, ali ne mogu da podnesem da poremetim savršeno postavljene aranžmane hibiskusa i znak Dobro došla kući od lišća pandana.

Moram da isprobam svako mesto za sedenje, dnevni boravak unutra, ležaljku ispred ulaznih vrata i stolice za uživanje na prednjem travnjaku.

Svaku fioku sam otvorila kako bi proverila minibar, kao i i sve ormane, ali i odgovarajući prostor u kupatilu.

A onda samo ugledala spoljni tuš.

Ovo je najbolje u svakom slučaju, kažem sama sebi.

Vidite ja sam sama, na zadatku u odmaralištu za odrasle u laguni Likuliku na ostrvu Fidži.

Imam zadatak: videti kako se slobodna žena (u redu, udata, ali sama u svrhu svog posla) sama snalazi u odmaralištu za parove.

Za sad se mučim, moram nekome da kažem kako je ovo sve zapanjujuće, pa to objavljujem na društvenim mrežama i kažem svetu.

Tako je već bolje.

Udobnost na svakom koraku

Atmosfera u čitavom odmaralištu je elegantna i krasi je taj divni, opušteni stil ostrva. Nema potrebe da mermer i lusteri pružaju mestu taj poseban osećaj.

Likuliku ima puno nameštaja od trske, one udobnije vrste, kao i bambusove plafone, a sve je otvoreno i gostoljubivo - od bara na plaži gde skačete sa gradskog prevoza iz luke, do recepcije i restorana na spratu. 

Opsesija da isprobam sve što se nudi i da ne budem sama u tome me vodi do centra za aktivnosti i škole veslanja.

Napomena: stanovnici Fidžija su izuzetno strpljivi.

Ne treba mi partner za ovo, osim ako ne upadnem i ne treba mi ruka da se ponovo popnem. Spremna sam da počnem da vozim kajak.

Postavljam sebi pitanje koliko blizu mogu da priđem, a da moja radoznalost ne bude baš upadljiva. Ispada ne baš toliko blizu.

Pojedini parovi uživaju na svojim udobnim kaučima, tako da ne moraju ni da me gledaju. Drugi se ponovo oblače. Izvinjavam se.

Ali dvoje zaljubljenih na medenom mesecu me pozivaju da priđem bliže. Ako baš moram.

"Ljudi ovde traže samoću"

Ovo je vrhunski smeštaj. Sve ono što još uvek nije rezervisano vrlo lako ugrabe gosti, koji žele da promene svoj smeštaj. Balkon za mladence nudi vrhunski pogled na koralne grebene ispod. Čaše šampanjca i ponuda da ostanem popodne sa njima bi bila bolja, ali pretpostavljam da bih im smetala. Vreme je da krenem dalje.

Tokom ručka sa Laisanijem, jednim od menadžera, otkrila sam da baš i ne treba da mi predstavlja problem da budem sama u Likuliku. U ovom odmaralištu boravi i puno onih, koji traže samoću.

- Nisu usamljeni, ali žele da budu sami. Pretpostavljam da žele samo da se sklone od svega. U kontaktu su sa ljudima samo kada dolaze da jedu, kaže mi Laisani.

Ipak, zaposleni u ovom rizortu se trude da im ponude društvo, ali oni to najčešće odbijaju, prosto zato što im je prijatnije da budu sami.

Mnogi parovi tu prolaze, a jedna žena me je čak pitala gde je moj partner i da li smo se posvađali.

Ali ja uživam u ovom fascinantnom zadatku, te posmatram sve te tridesetogodišnjake, dobro stojeće sredovečne parove, homoseksualne parove, parove na medenom mesecu koji se zaljubljeno gledaju, poslovne ljude koji i dalje pristupaju konferencijskim pozivima i kucaju po tastaturi, čak i par u kasnim osamdesetim, koji nisu baš toliko „voljeni“, ali su sasvim sigurno još uvek zaljubljeni.

Ima tu i Australijanca i Evropljana, ali uglavnom su Amerikanci. I svi su tu da bi uživali u luksuzu. Tu su i dve porodice sa decom, starijom od 18 godina.

Dok sunce zalazi, lekcija o tome kako napraviti jedan od specijaliteta sa Fidžija nas sve spaja. Sada smo jedna velika srećna grupa.

Mojih nekoliko dana u Likuliku ispunjeno je u potpunosti. Nemam vremena da budem usamljena.

Masaža, šetnja, doručak sa menadžerima, poseta lokalnom selu i mnoge druge aktivnosti. Između svega ovoga uspevam da odmorim po nekoliko sati. Ispostavilo se da biti sam u takvom odmaralištu uopšte nije loše.

"Naravno, zaljubila sam se"

Ako ste odlučili da odvojite vreme samo za sebe, to će biti poštovano. Ako ste, međutim, pokušali da pronađete neko manje društvo, to će se vrlo verovatno ispuniti. 

Ovde uglavnom ne dolazite u nadi da ćete upoznati novog partnera, osim ako ne žudite za nekim ko je već u vezi. Rekavši to, vraćam se teškim vestima za mog muža...

Moje srce je ukradeno.

 
 
 
View this post on Instagram
Can this be our quarantine location? I hear vitamin sea is good for Covid symptoms 😷A post shared by LilyPop Bikini Co. (@lilypopbikinico) on

Pala sam na jednog od meštana. Nežan je i polako me osvaja. Ima baršunastu kožu, divan je na dodir, a na vrhu glave nosi grb u stilu Dejvida Bekama. Njegove oči me pomalo zabrinjavaju, neprestano se bacaju okolo, ali mora da me smatra neodoljivom, jer stalno liže usne kad god sam u blizini.

Nova ljubav mog života je Malolo, iguana.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA