≫ 

U vreme pandemije ovo je odlična opcija za odmor: Kampovanje u toku zime ima svojih prednosti

Čak i ako se odvažite da krenete u ovu avanturu, ne zaboravite da se dobro pripremite

  • 0
kampovanje

Foto-ilustracija: Pixabay

Kako izgleda kampovanje tokom zimskih meseci? Da li ima svojih prednosti ili ga treba izbegavati? Ako upitate iskusne kampere, dobićete najverovatnije vrlo oprečne odgovore.

Međutim, istina je uvek negde između.

Ipak, oni koji su zaista ljubitelji takvog načina odmora smatraju da i kampovanje u zimskom periodu i te kako ima svojih prednosti. Naravno da ima i određenih mana, ali ipak je više prednosti.

- Obično tada nema ljudi u blizini, što je odlično. Zapravo je super tiho – izjavila je Elena za „Bustle“, koja je poslednji put išla na kampovanje u novembru prošle godine.

Pomenula je i da u tom periodu nema dosadnih komaraca i bubica, što je još jedna od prednosti kampovanja u hladnijem periodu godine.

Kampovanje u automobilu

 

Možda vam ova ideja i nije pala na pamet, što je negde i logično, jer se ne smatra baš idealnim zimskim odmorom. Ipak, putovanje na taj način ima određenih prednosti. Naravno, pod pretpostavkom da imate dovoljno komforan i siguran automobil, ali i da spadate u turiste koji vole neobična putovanja.

kampovanje

foto-ilustracija: pixabay.com

- Mislim da je najbolja stvar putovanja i spavanja u automobilu činjenica da se možete zaustaviti bilo gde. Iako smo se mi držali opšteg plana, znali smo da možemo da zaustavimo auto gde god poželimo, kako bismo videli nešto što verovatno nikada nećemo više posetiti. I to mi je najomiljeniji deo putovanja – izjavila je Stefani, koja je sa svojim dečkom krenula na kampovanje automobilom čuvenim američkim putem 66.

Iako im je bilo prvi put i da putuju automobilom na taj način i da to čine tokom hladnijih meseci, njih dvoje su mnogo toga novog otkrili.

Oprema je važna

 

Ako nemate naročitog iskustva u kampovanju, možda je ipak bolje da sačekate toplije vreme, pa da se upustite u ovu avanturu. Ipak, iskusniji kamperi znaju šta je sve potrebno da ponesu, čak i ako na kampovanje kreću kada je temperatura blizu nuli.

Kampovanje, šator

Foto: Pixabay

Najbitnije je poneti svu potrebnu opremu i, naravno, odabrati odgovarajuće mesto za kampovanje.

Podrazumeva se da vreće za spavanje, koje su predviđene za takve vremenske uslove, ali i šatori i namirnice za ishranu, svakako predstavljaju ono najbitnije.

Ukoliko na kampovanje krećete sa društvom, uvek je dobra opcija da međusobno podelite i sve stvari sa spiska, ali i zaduženja. Sve to važi bez obzira da li na kampovanje odlazite tokom zime ili nekog drugog perioda godine.

Video: Neki život u pokretu shvataju bukvalno: Ovo je šarena kozačka kuća putujuća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA