≫ 

Srpkinje, oprez! Žene koje odlaze da žive i rade u ovom gradu u većem su riziku od mentalnih bolesti

A mnogo Srba ima u Dubaiju

  • 8

Iako život u Dubaiju, odnosno gradu sjaja i glamura izgleda kao vrhunac sreće, iza zatvorenih vrata mnoge žene - udate i singl - bore se sa nizom mentalnih poremećaja, od postporođajne depresije preko zlostavljanja u braku do osećaja društvene izolacije.

Psiholozi su otkrili da se većina Britanki koje žive u Dubaiju bori sa mentalnim poremećajima koji ih vode u rizično ponašanje, pa većina njih partnere mera svakog vikenda i estetski se ulepšava barem jednom mesečno.

U pitanju su uglavnom žene koje su profesionalno ostvarene, ali i glumice, pevačice i stjuardese.

Dok su jedne došle u grad da bi izgradile bolju karijeru, druge su pratile svoje jače polovine kako bi čitava porodica imala lepši život.

I svima im je nešto zajedničko - svi traže neuhvatljivu sreću.

Budući da ne mogu da je nađu, stoga sreću pokušavaju da nađu u površnim stvarima i prolaznim iskustvima.

- Usputni seks, veze, kupovina, hrana su samo neki od poroka koji služe da ublaže bol zbog emotivne neispunjenosti - ističe psiholog dr Tara Vin.

Zašto su mentalni problemi u porastu u Dubaiju?

 

Dubai - Dubaji, letovanje, plaža

Foto: pixabay.com

Nažalost, govoriti uopšte o mentalnim poremećajima u Emiratima i dalje je svojevrsna stigma. Veliku ulogu igra i činjenica da je poseta psihologu čak 150 do 200 evra po satu.

Štaviše, jedna studija je pokazala da su emigranti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u većem riziku od mentalnih poremećaja i zloupotrebe od narkotika za razliku od onih koji nikada nisu otišli iz svoje zemlje.

Zanimljivo je i da su mentalni poremećaji u Dubaiju jedan od prva tri zdravstvena razloga zbog kojih se otvara bolovanje dok je depresija na prvom mestu.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dubai

    18. februar 2020 | 12:49

    Čitaj izmedju redova , glavni centar elitne zabave.

  • Goxy

    18. februar 2020 | 13:33

    Snobovi hrle u dubai da bi se osecali bogato,a kad dodju tamo svate da su u najboljem slucaju prosek a vecinom budu i ispod proseka po zivotnom standardu,i onda padaju u bedak.sto bi rekli bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu

  • Čiča

    18. februar 2020 | 12:51

    A kome pevačice pevaju u Dubajiu. Hoću reći koji žanr vole u Dubajiu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA