≫ 

Posetite ih pre nego što postanu popularni: Jeftini "skriveni dragulji" kao vaša sledeća destinacija

Za većinu ovih lokacija verovatno niste ni čuli...

  • 1
Sumbava

Sumbava / Foto: Pixabay

Ovo su pojedine nepoznate, ali potencijalne popularne destinacije koje otkrivaju putnici sa ograničenim budžetom.

Prema istraživanju marketinške firme 1Cover, za posetu ovih mesta glavni motivišući faktor je bio cena,.

- Od avgusta do januara primetili smo da putnici iskazuju zainteresovanost za mesta koja istorijski nisu bila popularna - izjavila je Barbara Kac, marketing menadžer ove firme.

Ona je dodala da su društvene mreže doprinele otkrivanju ovih "skrivenih dragulja", a turisti već hrle da ih sve posete...

Sumatra i Sumbava, Indonezija

 

Ako ste bili na Baliju, a želite da posetite još sličnih destinacija, u Indoneziji postoji više jeftinijih alternativa sa manje gužve. One su jednako fantastične, a nude i mnogo toga za otkrivanje. Ove destinacije uključuju ostrva Sumatra, Sumbava i Flores, kao i Kalimantan, koji predstavlja indonežanski deo ostrva Borneo.

Sumatra

Sumatra / Foto: Pixabay

Lavov, Ukrajina

 

Poznato je da je Ukrajina jeftino mesto za odmor, a to nije izuzetak ni u šarmatnom gradu Lavovu. Obrok ovde košta oko 500 RSD. Mesto odiše kafe-kulturom i nudi veliki izbor vinskih barova. Za ljubitelje arhitekture, Lavov pleni raznobojnim građevinama koje datiraju iz vremena kad je grad pripadao Poljskoj i Austrougarskoj.

Lavov

Lavov / Foto: Pixabay

Albufeira, Portugal

 

Ovo je obalni grad u južnoj portugalskoj regiji Algarve, u kom ćete naći jednu od najpoznatijih svetskih plaža, Praia de Marinha, mali zlatno-pšenični predeo okružen dramatičnim krečnjačkim liticama. Albufeira ima aktivni noćni život, ali i mnogo aktivnosti za porodično uživanje. I nije skupo - obrok od tri jela i piće košta oko 1.500 RSD.

Albufeira

Albufeira / Foto: Pixabay

San Huan del Sur, Nikaragva

 

Cene su dramatično pale u Nikaragvi zbog nasilnih političkih dešavanja 2018. godine, koja su uslovila turiste da se drže podalje od ove destinacije. Sad se situacija smirila, pa se zainteresovani polako vraćaju u ovaj prelep kraj. San Huan del Sur je "najšareniji grad u Nikaragvi", a i ceo je na plaži. Tu su i džungle, Karipsko more i kokteli od 200 RSD.

San Huan del Sur

San Huan del Sur / Foto: Pixabay

Tbilisi, Gruzija

 

U ovom živom gradu, hostel se može rezervisati za 500 RSD. Tbilisi je jedan od najstarijih gradova Evrope. Poseduje nesvakidašnju arhitekturu, energične pijace, muzičke festivale, raznoliku hranu, jeftine muzeje i dinamičan noćni život. Obroci u restoranima koštaju do 1.500 RSD, a Airbnb se može rezervisati za malo više od 3.000 RSD za noć.

Tbilisi

Tbilisi / Foto: Pixabay

Video: Putešestvije ekipe Telegrafa do tvrđave Nikaroi u Čečeniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    23. februar 2020 | 19:00

    Ja sam bas razmisljao i nisam mogao da odlucim ove godine da li da krenem u Nikaragvu ili da skoknem do Arube mada mi ni Kinšasa nije daleko...ne znam,mozda ipak Grcka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA