≫ 

Nikada ne biste pomislili da Japan ima ovakvo egzotično ostrvo i to nadomak Tokija

Najviše ga vole ljubitelji surfa

  • 0
Nii-jima ostrvo, Japan Foto: Wikimedia/Michael Tsutsui

Mesto na kome je predloženo da bude održano takmičenje u surfovanju na predstojećim Olimpijskim igrama, koje bi trebalo da budu održane u Tokiju, je i ostrvo Niijima. A to je sasvim dovoljno da shvatite da je u pitanju jedinstveni raj za surfere, iako ovo ostrvo i te kako ima šta da ponudi i svima ostalima, kojima nije surf pasija.

Ostrvo nadomak grada

Samo je oko 35 minuta leta od Tokija potrebno da biste uživali u neverovatnom plavetnilu, kojim je okruženo ostrvo Niijima.

Nešto više od 2 sata traje vožnja brzim trajektom do ovog ostrva iz tokijske luke Takeshiba Pier.

Pored toga što važi za idealnu destinaciju za ljubitelje surfovanja, jer su odlični talasi i to u toku cele godine, ovo tokijsko ostrvo je poznato i po dugim peščanim plažama, kao i po vrlo intrigantnim i zanimljivim statuama, koje se mogu ugledati na skoro svakom delu ostrva.

Raj za surfere

Najpoznatija i najduža plaža je Habushiura i nalazi se u istočnom delu ostrva Niijima. Na njoj postoje i prodavnice opreme za surfovanje, u kojima posetioci mogu iznajmiti daske, ali i imati časove sa lokalnim surferom.

Tokom cele godine je gotovo moguće posećivati ostvro i uživati u talasima.

Iako većina plaža na ovom ostrvu ne mogu da se okarakterišu kao odlične za početnike u surfovanju, plaža Mamashita je možda najbolja za zabavu. Smeštena u blizini izvora termalne vode na ostrvu, ona je prilično dobro zaštićena od talasa, pa je u tom smislu i dobra za veslanje i zabavu.

Neobične skulpture ostrva Niijima

Nii-jima ostrvo, Japan Foto: Wikimedia/Michael Tsutsui

Mora se priznati da iako samo na prvi pogled podsećaju na čuvene skulpture sa Uskršnjih ostrva, Moyai rezbarije, koje se mogu videti širom ovog interesantnog ostrva su mnogo neobičnije.

Izrađene su od kamena koji se nalazi na ostrvu Niijima, ali je njihova simbolika posebno interesantna. Naime, na taj način se odaje počast svim članovima lokalne zajednice, koji su se bavili njihovom izradom. A inače pojam „moyai“ se slobodno prevodi kao „sastati se“. Gde god da krenete, vrlo je verovatno da ćete ugledati ove skulpture, jer se one nalaze praktično na celom ostrvu.

Niijima – kulturne znamenitosti

Nii-jima ostrvo, Japan Foto: Wikimedia/Soica2001

Da, nismo pogrešili! Nije ostrvo Niijima  samo za surfovanje i ništa više.

Na ovom ostrvu postoji i jedinstveni muzej stakla, koji se nalazi u okviru Niijima Glass Art centra. Tu posetioci imaju priliku da vide kako se duva staklo i kako nastaju zanimljiv predmeti, koji se isto proizvode na ostrvu.

A ako želite da se upoznate sa lokalnom istorijom, možete da posetite muzej sela Niijima.

Nii-jima ostrvo, Japan Foto: Wikimedia/DDD DDD~enwiki/photos

Jedinstveno kupatilo na otvorenom, Yunohama se nalazi takođe na ostrvu i to na samom vrhu litice, sa koje puca pogled prema lokalnoj luci. Mogućnost da koriste lekovitu vodu u ovoim kupatilima, posetioci imaju potpuno besplatno.

Kada krenete prema jugu ostrva odatle, naićićete na još jedno sjajno mesto. Tačnije, u pitanju je objekat Mamashita Onsen, koji se nalazi u privatnom vlasništvu. Posetiocima se simbolično naplaćuje ulaz, a imaju mogućnost da koriste usluge masaže ili takozvane peskovite kupke. Mogu koristiti i unutrašnje i spoljašnje bazene, a u objektu se nalazi i sauna.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA