≫ 

Jedinstveni hotel u svetu: Ovde doslovno možete spavati sa lavovima u "istoj" sobi

Hotel koji će privući pažnju mnogih turista

  • 7
Port Lympne hotel Foto: Instagram Printskrin/mrsemmalumb

Čuli smo već za hotel izrađen od leda, ali i za najviši hotel na svetu, a sada je na red došao hotel nadomak safari parka. Upravo takvim hotelom se može pohvaliti oblast Kent, u Velikoj Britaniji.

Pored zanimljivih naziva za svih 8 smeštajnih jedinica, mahom po poznatim ljudima koji su u nekom trenutku u njima boravili, hotel Port Limpne se može pohvaliti i visokom kategorizacijom. Ovenčan je sa 4 zvezdice.

Gde se nalazi Port Limpne hotel?

U sklopu fenomenalnog safari parka, koji se prostire na površini od preko 600 hektara se nalazi ovaj, po svemu specifičan hotel.

Ono po čemu je naročito jedinstven jeste po načinu poslovanja. Naime, apsolutno sav prihod koji je ostvaren na smeštaj, a koji uopšte nije jeftin, se koristi za poboljšanje rada samog safari parka i fondacije Aspinal, koja ga je osnovala.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Stevie Michelle (@steviemichelleg) on

Centar britanske prestonice se nalazi na svega oko 2 sata vožnje automobilom. Na samom početku 20. veka je izgrađena kuća, u kojoj se danas nalazi ovaj hotel, čije imanje se prostire na površini od oko 15 hektara.

Od Filipa Sasona, prvog vlasnika, je Džon Aspinal kupio ovo imanje. U tom periodu je pristupljeno restauraciji celokupnog zdanja.

Na prvom spratu se nalaze sve sobe, a pristup osobama u invalidskim kolicima nije omogućen, jer u hotelu Port Limpne ne postoji lift.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Victoria Aspinall 🐆🦓🦒 (@victoria__aspinall) on

Sve sobe su komforne, a uređene su u tradicionalnom stilu, uz bogato ukrašene zidove. Dodatak modernih elemenata, u vidu delova enterijera je omogućio da se svaki gost još prijatnije oseća tokom boravka.

Sadržaji hotela

Osim lokalnog restorana, gostima je na raspolaganju i mogućnost korišćenja bazena. Takođe je potpuno besplatan i bežični internet.

Mogućnost da posete safari park Port Limpne imaju svi gosti. Obično se preporučuje da na recepciji hotela izvrše rezervaciju, kako bi dobili informacije koje su im potrebne.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SABINA emrit HARPER (@sabinaharper) on

Lokalni vodiči se trude da odgovore na pitanja svakog ko odluči da poseti safari park. A ne samo da će posetioci ovog neobičnog hotela biti u prilici da vide žirafe, već i lavove, medvede i leoparde, kao i tigrove i ostale životinje koje su stanovnici tog parka.

Celokupni safari park je podeljen na nekoliko segmenata, pa u zavisnosti od interesovanja, svaki turista može posetiti deo u kome su životinje iz Azije ili sa područja Afrike, kao i Južne Amerike. Takođe postoji i deo nazvan Šuma dinosaurusa, kao i Teritorija mesoždera.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Emma Lumb (@mrsemmalumb) on

Hotel Port Limpne – cene

Usluga u ovom hotelu je bazirana na noćenju sa doručkom.

Između 200 i 280 evra košta noćenje u dvokrevetnoj sobi van, odnosno u sezoni.

A s obzirom na to da hotel Port Limpne ima ograničene smeštajne kapacitete, to bi trebalo na vreme izvršiti rezervaciju za željene datume.

Video: Ovaj Englez toliko voli svog psa da je napravio dlakavi spa centar

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buzga

    22. avgust 2020 | 20:37

    Vratite životinje u prirodu.

  • Boža zemunac

    22. avgust 2020 | 17:42

    Koliko budala majko moja. I za to bacaju pare.

  • Jana

    22. avgust 2020 | 22:10

    Da li životinjama u Engleskoj nije malo hladno? kiše...magle....sunca nigde.....a vlažnosti na pretek....kako to one jadne podnose?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA