≫ 

Kako je ovaj čovek sasvim slučajno kupio hotel u Škotskoj i šta je bilo sa njim?

  • 0
Ostrvo Islai, Škotska Ostrvo Islai / pixabay.com

Šta se dogodi kad pogrešite u proceni? Imate novca, uložite u neki posao, a onda shvatite da to ipak nije za vas? Nekom se sreća osmehne, pa uprkos tome što načini grešku u proceni, uspe iz nje da se izvuče i nađe dobrog kupca.

Sve to je zadesilo i Angusa Mekinona, koji je u svojoj ispovesti za CNN naveo da je ipak posle kupovine hotela u Škotskoj, relativno brzo shvatio da taj posao ipak nije za njega. Na svu sreću, vremenom je naišao na kupca, koji je želeo da se oproba u turizmu, pa je sve dobilo pozitivan tok.

Kada je 2011. godine napunio 44 godine, odlučio je da odustane od novinarskog posla kojim se do tada bavio i da se oproba u nečem drugom. Izbor je pao na hotelijerstvo, pa je kupio hotel na obali škotskog ostrva Islai.

U sklopu hotela se nalazio i restoran i bar. Ipak, iako je poseta turista bila na zavidnom nivou, Angus je posle samo par meseci počeo da razmišlja o tome da je možda ipak doneo pogrešnu odluku.

Prvi put je došao u situaciju da se loše oseća pred gostima, a zapravo se nije osećao loše, jer je želeo da zaštiti svoje radnike. Gošća iz Amerike je odbila da preuzme doručak, neznajući da se u ovoj zemlji vraćenje jela u restoranima gotovo ne dešava. Kako smatra Mekinon, to se može dovesti u vezu sa niskim očekivanjima turista, pa zaista retko ko vrati bilo šta od hrane.

Ali, eto desilo se i to.

Da sve bude još neprijatnije, kuvar je to doživeo kao uvredu, pa je ispunio gošćinu želju tek posle 20-ak minuta. Međutim, ona ni tada nije bila zadovoljna, te je vratila još jednom jelo.

Ostrvo Islai, Škotska Ostrvo Islai / pixabay.com

Želeći da malo izgladi celokupnu situaciju, Angus je prišao i izvinio se, ali njena drskost je uzela maha. Zato je odreagovao sasvim očekivano i na vrlo pristojan način joj stavio do znanja, da bi ipak trebalo da se zastidi takve bahatosti.

Zauzvrat, američka gošća je napomenula da ni cent neće platiti za to. Čini se da je to bila kap, koja je prelila čašu i iziritirala vlasnika.

Pored toga što joj je reako da nema pravo da dođe i tako razgovara sa njegovim osobljem, ispratio je odmah iz hotela, uz napomenu da boravak od 3 noći ne mora da plati.

Ipak, to je bio tek početak kraja ideje da zaista želi da nastavi da vodi hotel, restoran i bar.

Ukupno 9 godina je to radio, a imao je dovoljno nemilih scena, koje su mu davale do znanja da je verovatno pogrešio kada se u te vode upustio.

Poslednje zime, pre nego što je dao hotel na iznajmljivanje, a kasnije ga je i prodao, seća se kao u magnovenju. Zna samo da je nekoliko puta zatražio lekarsku pomoć, misleći da ima srčani udar. Na svu sreću, pronašao je osobu koja je želela da preuzme posao, tako da mogao da udahne konačno punim plućima.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA