≫ 

4 vesti o putovanjima koje su previše dobre da bi bile istinite: Ne, ovo su samo bile dezinformacije

Bilo je mnogo informacija od kojih nisu baš sve bile tačne

  • 0
Zabrana putovanja Foto: Pixabay

Poslednjih dana smo svi u potrazi za nekim pozitivnim vestima u vezi sa putovanjima. A u vreme kada je naslov transparentan, ko ima vremena i želje baš da čita sadržaj članka?

Ovo su vesti, koje su tokom prethodna dva meseca svakako privukle pažnju mnogima. Međutim, istina je ipak nešto drugačija.

Japan plaća polovinu troškova svim posetiocima

Ako ste pročitali ovu vest i zvučala vam je previše dobro da bi bila istinita, onda je to zato što jeste tako.

Zvanična turistička organizacija zemlje se nakon mnogobrojnih naslova tipa da Japan plaća turistima polovinu troškova, koji su se mogli pročitati u mnogim medijima, oglasila i to demantovala. Tačnije, navedeno je da kampanja pod nazivom Idite na putovanje, a koja treba da promoviše turizam, zapravo nikakve veze nema sa stranim turistima, već isključivo sa domaćim.

U to doba je kampanja bila samo u razmatranju i plan je bio da bude aktivirana po završetku pandemije.

Nije zgoreg pomenuti da je još uvek na snazi zabrana ulaska u Japan za građane mnogih evropskih država, Amerike, Kine, Australije i drugih zemalja.

Putnici će pre ukrcavanja da budu testirani

Koliko puta ste u poslednje vreme pročitali ovu vest? Tačnije, naslov sličan tome. Čak se pojavila i vest da je kompanija Emirates prva koja je obezbedila takozvane brze testove Covid-19 za sve putnike.

Nažalost, ono što nije bilo navedeno tada jeste da su u pitanju serološki testovi, pomoću kojih se može ustanoviti prisustvo ranije preležanih infekcija. Na taj način nije moguće utvrditi aktivnu infekciju korona virusom. I mada su ti testovi svakako od koristi zarad praćenja pandemije, nije moguće da osiguraju sprečavanje širenja zaraze tokom letova.

Najpre su ti testovi rađeni putnicima na relaciji Dubaji – Tunis, kako navodi CNBC, ali je kasnije otkriveno da je stopa njihove efikasnosti svega 30%, pa su oni i zvanično zabranjeni.

Možete da se testirate na aerodromu u Beču, kako ne biste išli u karantin

Beč Foto: Pixabay

Sasvim smo dovoljno naslova pročitali koji su se ticali Bečkog aerodroma u prethodnom periodu. Bilo je navedeno i da je cena testa 190 evra, što je svakako istina. A tačno je i da su putnici imali pravo da zahtevaju testiranje već na aerodromu u prestonici Austrije, kako bi na taj način izbegli obavezu karantina u trajanju od 14 dana.

Međutim, ono o čemu mnogi nisu vodili računa jeste, kome je bilo dozvoljeno da se testira. Istina, mnogi su pisali svim putnicima koji dolaze, ali su tom prilikom izostavili nešto naročito važno za celu priču. Da, svim putnicima, koji imaju prebivalište na teritoriji Austrije i validnu dozvolu boravka u toj zemlji.

Sada su te informacije navedene precizno na zvaničnom sajtu Bečkog aerodroma i uokvirene, kako bi bile još uošljivije.

Zemlje će vam platiti ako odlučite da ih posetite

Kako bi bilo lepo da je to istinito, zar ne? Najpoznatija vest o tome se ticala ostrva Sicilija. A za sprovođenje te inicijative je izdvojeno čak 75 miliona evra, ali i tu postoje određena ograničenja, sa kojima se svakako na vreme treba upoznati.

Objavljeno je i da će grčko ostrvo Kipar platiti smeštaj, hranu i lekove svakome ko se tokom boravka na ostrvu zarazi korona virusom, odnosno oboli od Covid-19. Čuveno letovalište Kankun u Meksiku takođe priprema kapmanju, koja omogućuje turistima da dobiju razne beneficije.

U svakom slučaju se očekuje da hoteli u celom svetu, ali i kompanije koje su fokursirane na krstarenja, kao i ostali u oblasti turizma daju značajan podsticaj turistima. Sad da li će baš plaćati da ih posete ili ne, to ne znamo.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA