≫ 

Ovo je jedna od najlepših šetnji koje morate obaviti u životu: Posle nje više ništa nije isto

Proći će i pandemija korone, pa ćemo se svakako vratiti u Rim

  • 0
Koloseum, Rim, italija Foto: Pixabay/Vane Monte

Nemoguće je ne setiti se vrelog vazduha kao iz rerne i svih onih dogodovština koje doživite dok upoznajete brda oko Rima.

Svih šest brežuljaka i danas ponosno stoje i deluju kao da dozivaju jedni druge. Puni su šuma, voćnjaka i maslinjaka.

Naravno da možete krenuti i automobilom u njihov obilazak, ali je mnogo interesantnije obići ih pešice.

Podrazumeva se da ćete se pripremiti za tu avanturu. Lagana odeća je poželjna, kao i ranac u kome ćete poneti vodu i još jednu presvlaku. Bez šešira ne krećite u ovu avanturu. Ako ste posebno osetljivi, ponesite i kremu za sunčanje.

A onda se prepustite toploti, lepoti, mirisima i cvrčanju cvrčaka.

U tu avanturu se upustio i Tim Parks, koje za Guardian naveo: Ključ za šetnju po vrućini je da započnete ovu avanturu pre zore i da joj se jednostavno prepustite.

Upijajte sve ono što vidite, počev od interesantnih fasada, pa do neverovatne prirode.

Imajte na umu da nije vrlo jednostavno pronaći mapu za obilazak svih brežuljaka. Ali ako želite da izbegnete putovanje automobilom, svakako bi bilo dobro da instalirate i odgovarajuću aplikaciju za planinare. A ne bi trebalo da se libite ni toga da pitate prolaznike za put.

Shvatićete da je poseban osećaj kada hodate između srednjovekovnih zidina. A posebno ako odaberete pravi period dana zato, onda će ugođaj biti potpun.

Rimski forum Foto: Pixabay/12019

Pored neverovatne prirode, sigurno je da će vas prilikom obilaska okoline Rima opčiniti i vrlo zanimljiva arhitektura. Ne treba zaboraviti ni ukus sjajnih gastronomskih specijaliteta ove regije, a koje ćete moći da isprobate u lokalnim, mahom porodičnim restoranima.

A kakav bi to obilazak Italije bio, ako ne biste popili kapućino ili espreso u nekom od kafića, te pojeli naravno neizostavni kroasan.

Za sve ljubitelje prirode je vrlo važno upozorenje i da ako odluče da noće u šatoru u bogatim šumama ove regije, onda treba da znaju da se priča i da tu postoje vukovi. Takođe se priča i da ima divljih svinja i drugih životinja, ali su to ipak donekle nepotvrđene priče. Ipak, najverovatnije zbog njih se mnogi avanturisti odlučuju za boravak u nekom od lokalnih objekata za smeštaj.

Pojedina mesta u okolini nude i odličnu noćno zabavu, ali i mnoge druge atrakcije.

Valjalo bi da, pre nego što se uputite u ovu avanturu i odlučite da na ovaj način upoznajete okolinu Rima, pribavite precizne informacije najpre o stazama, a zatim i o atrakcijama koje ni u kom slučaju ne treba propustiti.

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA