≫ 

Njihovi aerodromi su otvoreni: Ako idete u Meksiko, znajte da će putovanje izgledati malo drugačije

Sve zemlje su postavile određene uslove, a većina međunarodnih putovanja je stopirana

  • 1
kankun, meksiko Foto. Pixabay

Putovanje avionom u toku pandemije Covid-19 uopšte nije onakvo na kakvo smo navikli. Pojedine avio-kompanije su se odlučile da blokiraju središnja sedišta u avionu, zarad poštovanja fizičkog distanciranja, dok ima i onih, koje su se opredelile da potpuno izostave ili na minimum svedu uslugu tokom leta.

Sve zemlje su postavile određene uslove, a većina međunarodnih putovanja je stopirana.

Kako se svet polako otvara i smanjuju donete mere, čini se da se interesovanje za putovanjima ponovo javlja. Ipak, Amerikanci ovog leta ne mogu putovati u Evropu, ali su zato dobrodošli u Meksiko.

Kopnene granice između Amerike i Meksika su i dalje zatvorene za nebitna putovanja, ali su zato meksički aerodoromi otvoreni i očekuju turiste.

Otvoreni su aerodromi u Meksiku

Ako odlučite da avionom odete do Meksika u toku leta 2020. godine, budite spremni na to da će putovanje izgledati malo drugačije.

Prvo postoji nedostatak letova, kako napominje Travelcodex. Primera radi, sve do oktobra meseca tekuće godine nije planirano uspostavljanje letova do Puerto Valarte. A i mnogi direktni letovi iz sekundarnih gradova su stopirani. Za sada, američki turisti mogu očekivati da će leteti samo jednom ili dva puta u toku dana iz južnih luka.

Nakon sletanja u Meksiko, sve je takođe drugačije. Na sreću, redovi nisu dugi, ali se od svakog putnika očekuje da dozvoli merenje temperature i da popuni Deklaraciju o zdravlju.

Turizmu preti pad od 70 odsto Foto: Pixabay

Ako se utvrdi viša temperatura tela, putnik će zatražiti lekarsku pomoć i negu.

A nakon merenja temperature i popunjavanja predviđenog dokumenta, može slobodno uživati u odmoru. Nije potrebno da ide u karantin, niti da se samoizoluje.

Neophodno je samo da svaki turista nosi masku, jer se u hotelima i na plažama zahteva nošenje maske, osim kada osoba jede, pije ili pliva.

Jednom kada stignete u Meksiko, slobodno se opustite i uživajte. Plaže su sada otvorene, uz obavezno poštovanje socijalnog distanciranja. Omogućene su i sve turističke aktivnosti, a rade i prodavnice, restorani i bazeni.

Meksiko Foto: Pixabay

Popusti su veliki u ovom trenutku, pa mnogi omogućuju opciju 2 za jedan ili 3 za 1, što su specijalne ponude na mnogim turističkim destinacijama.

Pre nego što započnete bilo koji posao, važno je da dezinfikujete ruke i stopala i da nosite masku, kao i da ispoštujete pravilo o obaveznom merenju temperature. Mnoge veće kompanije će od vas tražiti saglasnost za to, dok će manje kompanije od vas zahtevati da se pridržavate svih pravila.

A ako bude neko uhvaćen u kršenju propisa o obavezi nošenja maske, njihov lokal će biti zatvoren od strane lokalne vlasti. Tako da, ako odlučite ovog leta da putujete u Meksiko, ispoštujte to i nosite masku!

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chica

    18. jul 2020 | 20:16

    Super! Ko ima para, karte za privatni let za grupe i pravac tamo. ¡Viva México!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA