≫ 

Ovo je sve popularniji vid odmora: Da li ste spremni da ga isprobate?

Uprkos strepnji kako će sve to da izgleda, Džen i njena porodica nose najlepše uspomene i rezervaciju za još dva kampovanja u narednom periodu

  • 2
kampovanje Foto-ilustracija: Pixabay

Želeći da u potpunosti ispoštuju obavezu socijalnog distanciranja, mnogi Britanci su odlučili da ove godine otkriju čari kampovanja. Pojedini su u tome zaista uživali, obećavajući sebi da će prvom prilikom ponoviti, dok drugi ovakav vid odmora pamte kao najgori i sigurni su da se nikada više neće usuditi da odu na kampovanje.

Rezervisali smo još dva

Džen Čendler je doktorka koja sa suprugom i dve ćerke živi u Monmutširu. Budući da su i ona i suprug bili angažovani u toku pandemije, odmor im je bio preko potreban.

Pridržavajući se pravila o socijalnom distanciranju, odlučili su se da umesto zakupa vile, kako je to ranije u njihovoj porodici bio običaj, odu na kampovanje.

Uprkos strepnji kako će sve to da izgleda, Džen i njena porodica nose najlepše uspomene i rezervaciju za još dva kampovanja u narednom periodu.

- Postavljanje šatora je bilo mnogo lakše nego što smo mislili, mada nam je bilo potrebno više vremena za to, jer je naš pas dodatno ometao proces. Neverovatno je bilo videti decu, koja imaju sve u životu, kako uživaju u pravoj slobodi, a nama je to bila odlična prilika da čitamo i opustimo se – izjavila je Džen za The Guardian.

Naš šator je završio u močvari

Potpuno drugačije iskustvo je imao 27-ogodišnji Džon, koji je sa društvom otišao na kampovanje, nadajući se odličnom provodu. Nekako su svi smatrali da je to ujedno i najsigurniji način da se vide i druže, a da se ispoštuju sve mere u vezi sa pandemijom korona virusa.

Međutim, stvari nisu baš krenule dobrim putem.

Iako je njegov šator završio u močvari, Džon ipak neće odustati od kampovanja.

Kampovanje, šator Foto: Pixabay

Zaljubili smo se u kampovanje

Kada su se odlučili za ovakvu vrstu odmora, Elen i njen momak nisu ni slutili da će ostati očarani kampovanjem.

- Jednostavno smo odlučili da krenemo na odmor, jer je ideja o odmoru u inostranstvu propala. Hteli smo da provedemo neko vreme zajedno - navela je.

Uživajući u svim lepotama kampovanja, prosto su se oboje zaljubili u takav vid odmora i rešili da ga prvom prilikom ponove.

Katastrofe su se ređale jedna za drugom

Iako je čak i kupio kamper kombi, Ričard Kensington je sa svojom trudnom suprugom i detetom doživeo niz katastrofa na kampovanju.

Kampovanje, šator Foto: Pixabay

Krenuli su put ostrva Vajt i najpre im je u kampu šator bio uništen usled curenja gasa. Svakako se umorio i od opominjanja četvorogodišnjaka da poštuje pravila o socijalnom distanciranju.

Posle toga im je šator stradao od vode, ali su komšije pritekle u pomoć.

Uprkos svim tim nevoljama, Ričard je voljan da ponovo okuša sreću i krene na kampovanje.

- Ne znam da li je to zato što smo delimično uživali ili jednostavno zato što smo kupili kamper, koji bi trebalo koristiti. Ali svakako ćemo pokušati ponovo krajem meseca – rekao je.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loznicanin

    22. avgust 2020 | 22:25

    Ja zivim ovako volim vas

  • Naki

    23. avgust 2020 | 07:24

    Kao mlad sa drustvom par puta kampovali kad si mlad mozes i ispod drveta da prenocis posle kad su dosla deca par puta bili snjima posle iznajmljivao kamp kucicu vukao je do crne.gore grcke posle su u grckoj katastrofalno poskupeli kampovi da se vise isplatilo uzeti apartman doduse kampovi su im ekstra sredjeni da se ima para kupis kamper i krenes mesec dva okolo uzivanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA