≫ 

Australija ima sopstvena rajska ostrva koja i te kako mogu da pariraju Maldivima

Izolovana, spokojna i kreirana tako da ugode svim željama gostiju...

  • 2
Australija, ostrvo, ostrva Foto: Pixabay

Plaže prekrivene finim belim peskom, palme koje se njišu na vetru, otmeni spa centri, luksuzni smeštajni objekti i kilometri kristalno čistog mora – kada dođe trenutak da rezervišete odmor na Maldivima, prilično je teško da to učinite bez nerviranja.

Ali, s obzirom na to da su putovanja u narednom periodu ipak ograničena, nije zgoreg barem za stanovnike Australije da razmisle o pojedinim destinacijama u svojoj zemlji.

Manje je poznato da Australija, a posebno područje Kvinslenda, ima sopstvena rajska ostrva, koja i te kako mogu da pariraju Maldivima.

Bedara

Izolovano, spokojno i kreirano tako da ugodi svim željama gostiju, Bedara se sa pravom smatra komadićem raja i zato i nosi epitet jednog od najluksuznijih odmarališta u Australiji.

Smešteno na plaži Misija, u tropskom severnom delu Kvinslenda, nudi smeštaj za najviše 18 gostiju u vilama, raspoređenim širom ostrva, kako bi bila zagarantovana maksimalna privatnost.

Da biste stekli jasniju sliku, zamislite skrovito mesto sa dugim netaknutim plažama prekrivenih belim peskom, večerama za dvoje uz sveće na pesku, privatnim izletima do obližnjih nenaseljenih ostrva, opuštajućim spa tretmanima, ronjenjem uz uživanje u pogledu na jata riba jerkih boja.

Otvoreno 1. jula, ovo mesto se rukovodi politikom samo za odrasle.

Ostrvo Orfej

Takođe otvoreno početkom jula, ovo ekskluzivno privatno ostrvo je poznato po jednom od najspektakularnijih prirodnih fenomena na svetu, Velikom koralnom grebenu, prenosi News.

Obala duga oko 11 kilometara je idealna za ljubitelje divljih životinja, jer ovde možete ugeldati i različite vrste riba i kornjača, ali i određene vrste ajkula. Gosti mogu uživati u ronjenju, veslanju i drugim sportovima.

Za ljubitelje luksuza je posebno privlačan dolazak do ostrva helikopterom, ali i prostrani bazen, spa centar i usluga all inclusive, koja omogućuje uživanje u neverovatnim gastronomskim specijalitetima.

Zalazak sunca u ovom području je posebna priča.

Ostrvo Lizard

I ovo ostrvo se smatra komadićem raja, a ujedno je i najudaljenije odmaralište na području Velikog koralnog grebena. Upravo zbog svog vrlo izolovanog položaja je primamljivo pripadnicima džet-seta i može se pohvaliti spiskom slavnih gostiju. Nikol Kidman, Rasel Krou, Hju Džekman i Kejt Hadson su samo pojedini od njih.

Ukoliko izaberete ovo ostrvo, imaćete priliku da uživate u teretani, meditaciji, jogi, pilatesu i uslugama wellness centra, ali i u drugim dostupnim atrakcijama.

Za one koji žele da budu u kontaktu sa prirodom, dostupne su brojne planinske staze, te svakako ronjenje, koje je ovde posebno atraktivno.

Kvalija

Sa plažama prekrivenim belim peskom, hotelima svetske klase, bogatim noćnim životom i netaknutom prirodom, ostrvo Hamilton se sa pravom smatra najpopularnijim. Ali, za ljubitelje luksuza je svakako Kvalija, delić raja na severnom delu ostrva.

Ne samo da je jedno od najpoznatijih odmarališta u Australiji, već je neprestano rangirano i kao najbolje na celom svetu.

U ovom luksuznom odmaralištu nalazi se 60 jedinica i često ga posećuju poznati. Osim Leonarda Dikaprija i Opre Vinfri, ovde su uživali i Kejt Blančet, Miranda Ker i drugi.

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA