Ovih 5 destinacija ostaju zatvorene za strane turiste: Nećete moći da ih posetite do 2021. godine

Nažalost, ove države neće otvoriti vrata za turiste do 2021. godine

  • 3
Pataja, Tajland

Foto: Pixabay

Dok su neke zemlje otvorile vrata za turiste već u junu mesecu, iznoseći inovativne zdravstvene mere ili primamljive popuste, pojedine države su se ponovo otvorile, da bi ubrzo zatvorile granice ili ograničile dolazak turista nakon porasta obolelih od korone.

Neke zemlje su samo nagovestile da neće ponovo otvoriti ove godine, dok su druge to otvoreno izjavile, ali u svakom slučaju, kada je reč o putovanjima i merama, stvari se mogu brzo promeniti.

Koje destinacije najverovatnije nećete moći da posetite do 2021. godine?

 

Australija

 

U Australiji putnicima nije dozvoljen ni ulaz ni izlaz. Bloomberg izveštava da je australijski premijer Skot Morison sugerisao krajem juna da granice mogu ostati zatvorene za međunarodne posetioce do sredine 2021. godine.

Rottnest Island, Australija

Foto: Pixabay.com /Rottnest Island, Australija

Nedavno je Kantas, najveća australijska avio-kompanija, saopštila da ne očekuje ponovo uspostavljanje međunarodnih linija  pre jula 2021. godine, navodi CNN. Prema australijskom Odeljenju za unutrašnje poslove, trenutno svako ko uđe u Australiju mora u karantin 14 dana, a državljanima Australije takođe je zabranjeno putovanje u inostranstvo.

Novi Zeland

 

Novi Zeland je zatvorio svoje granice 19. marta za gotovo sve putnike i od tada se nije mnogo toga promenilo.

BBC izveštava da je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern rekla nakon sastanka vlade u maju da Novi Zeland „još dugo neće imati otvorene granice za ostatak sveta“.

Novi Zeland

Foto: Pixabay/Novi Zeland

Južna Afrika

 

Južna Afrika je jedna od najteže pogođenih država korona virusa,  a u julu je epidemija dostigla vrhunac.

- Ne predviđam da će se tokom ove kalendarske godine dogoditi bilo kakav međunarodni turizam - rekla je Sisa Ntšona, izvršna direktorka Južnoafričkog turizma, u julu za BBC.

južna afrika

Južna Afrika / Foto: Pixabay

Međutim, u avgustu je objavljen plan oporavka turizma koji je nešto pozitvniji. Granice bi mogle ponovo da budu otvorene ka za Aziju i Australiju u novembru 2020. godine, a za druge zemlje, poput SAD-a i Velike Britanije, u aprilu 2021. Međutim, drugi scenario sugeriše da bi se ovi datumi takođe mogli da budu pomereni, pa bi tako turisti iz Australije mogli da putuju u Južnu Afriku u periodu između maja i jula 2021, a ostali međunarodni putnici tek u novembru 2021.

Bali, Indonezija

 

Bali je najavio da će ostati zatvoren za međunarodne posetioce do kraja 2020. godine zbog nedavnog naglog porasta broja slučajeva korona virusa.

- Indonežanska vlada nije mogla ponovo da otvori vrata stranim putnicima do kraja 2020. godine jer smo i dalje crvena zona. Situacija nije pogodna za to da se stranim turistima dozvoli dolazak u Indoneziju -rekao je guverner Balija, Vajan Koster, u izjavi za agenciju Bloomberg.

Bali

Foto: Pixabay/Keulefm

Tajland

 

Tajland je odložio planirano ponovno otvaranje. Zamenik guvernera turističke uprave Tajlanda, Čatan Kunjara Aijudia, rekao je u avgustu da nije bilo razgovora o tome kada će Tajland ponovno biti otvoren za strane putnike i da ne vidi „nikakav signal vlade da će to biti godine."

tajland, piće, plaža

Tajland / Foto: Pixabay

Tajland je odložio otvaranje, ali će možda pustiti neke turiste na Puket u oktobru zahvaljujući eksperimentalnom pilot programu - pod uslovom da po dolasku putnici urade test na Covid-19, a zatim 14 dana budu u karantinu u određenom odmaralištu, ponovo urade još jedan test, a zatim ostanu na željenoj destinaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA