≫ 

Interesovanje za ovu destinaciju je ogromno: I dalje se, kao i ranije, traži odmor na plaži

Istorijski gledano, poluostrvo se smatra najboljim za zdravstveni turizam, a upravo to je ono što je zemlji potrebno tokom pandemije.

  • 0
Krim Krim / pixabay.com

Mada je početak sezone godišnjih odmora 2020. godine bio gotovo neverovatan i industrija se suočila sa vrlo ozbiljnim izazovima u vezi sa pandemijom korona virusa, pojedini stručnjaci su već došli do zaključka da je turizam na Krimu i te kako uspeo da izbegne značajan rizik, koji je ova sezona donela.

Primera radi, tokom avgusta je više od 2,1 milion ljudi posetilo Krim zarad odmora. A to je čak za 15,3 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Na Krimu je važila takozvana šema faznog pokretanja turističke industrije, kada je ona bila na snazi za stanovnike Krima od 15. juna, a od 1. jula i za sve građane Ruske federacije.

- Ova sezona nije poput bilo koje druge, a šema faznog pokretanja turističke industrije se pokazala u potpunosti opravdanom - izjavio je Vadim Volčenko, ministar odmarališta i turizma Republike Krim, a prenosi Travelcrimea.

Smatra se da je ta šema bila izuzetno opravdana ne samo zbog bezbednosti stanovništva, nego i sa stanovišta turističke industrije.

Krim Krim / pixabay.com

Njegovu izjavu definitivno potvrđuje i nivo popunjenosti smeštajnih objekata u trenutnoj sezoni, koji je sasvim zadovoljavajući.

- Ove godine su svi zaposleni u turizmu imali svoj udeo turista, pa čak i u onim regionima koji ne spadaju u najpopularnije među turistima su smeštajni kapaciteti bili puni. Praktično nije bilo praznih soba - izjavio je Aleksej Černjak, predsednik Komiteta Državnog saveta Republike Krim za turizam, odmarališta i sport.

Što se tiče cena, ne može se osporiti da pandemija korona virusa na njih jeste uticala, ali da u ukupnoj prodaji ipak nije došlo do značajnog povećanja.

Trenutno rezervacija svih smeštajnih kapaciteta na Krimu nije na maksimumu, već za period septembar-oktobar iznosi između 70 i 80 odsto, što je odlično.

Krim Krim / pixabay.com

- Interesovanje za Krim je ogromno. I dalje se kao i ranije, zahvaljujući povoljnom vremenu, traže odmori na plaži, ali se postepeno zahtevi odnose i na mogućnosti za poboljšanje zdravlja. Istorijski gledano, poluostrvo se smatra najboljim za zdravstveni turizam i to za lečenje respiratornog sistema, a upravo to je ono što je zemlji potrebno tokom pandemije. Lečilišta i centri za poboljšanje zdravlja će uskoro postati najprodavaniji. Želeli bismo naravno da razvijemo turistički potencijal i nadamo se da ćemo uspeti da održimo naše tradicionalne jesenje festivale u skladu sa svim merama bezbednosti. Takođe treba pomenuti da avio-kompanije održavaju redovan raspored direktnih letova na Krim iz različitih regiona Ruske federacije do novembra, što je takođe vrlo dobar indikator - rezimirao je celokupnu situaciju Volčenko.

Naravno da su nadležni na poluostrvu svesni da ukoliko žele da održe turizam na ovom nivou, moraju ili da otvore trenutno zatvorena odmarališta ili da izgrade nova, te da maksimalno poštuju konkurenciju.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA