≫ 

Niste ljubitelji zime? 6 destinacija na kojima nikada nije pao sneg, a jedna od njih će vas šokirati

Postoje tropska ostrva na kojima nikada nije bila zabeležena snežna padavina, a na nekima od njih ni obična kiša

  • 2
tropska destinacija Foto: Pixabay

Ne vole svi promene godišnjih doba. Postoje ljudi koji bi voleli da žive u "zemljama večnog leta".

Ako i vi volite da produžite leto i zimi uvek gledate aranžmane za daleke tropske države koje se nikada nisu srele sa snegom, uzmite u obzir i sledeće destinacije.

Devičanska ostrva

Pravi raj na zemlji nalaži se u Atlanskom okeanu blizu Centralne Amerike. Najveći deo godine na ostrvu je temperatura oko idealnih 25 stepena.

Postoje i topliji dani, naravno, ali temperatura već decenijama nije pala ispot 12 stepeni.

Bele peščane plaže, blistava voda i plavi horizont čini ova ostrva idealnom zimskom destinacijom, ali ne smeta ni činjenica da na ostrvu nikada nije padao sneg, i verovatno neće u skorije vreme.

devičarska ostrva Foto: Pixabay

Guam

Malo ostrvo u sredini Tihog Pacifika je čak i toplija destinacija od Devičanskih ostrva. Ovde je tokom cele godine toplo i sunčano (osim sezonskih oluja). Najniža, ikad zabeležena, temperatura jeste 18 stepeni.

Kairo, Egipat

Nama najbliža destinacija od svih sa liste, koja isto nikada nije videla sneg. Okružen pustinjama, Egipat generalno oskudeva u padavinama, a nikad nije zabeležena snežna padavina. 

sfinga piramide , Egipat Foto: Pexels/Mustafa ezz

Nju Delhi, Indija

Zima u Indiji se zapravo smatra „suvom“ sezonom. Padavine su češće tokom leta. Iako zimi ponekad dođe do mraza, nema padavina koje bi mogle da se zamrznu i pretvore u sneg.

Fidži

Fidži je takođe lišen snežnih dana, Njegova lokacija u južnom Pacifiku je korisna u ovom slučaju, posebno kada je u pitanju održavanje konstantne tropske klime. Zbog toga je Fidži tako popularna destinacija za turiste, jer je vreme tokom cele godine sunčano i prijatno.

devičarska ostrva Foto: Pixabay

Suve doline, Antarktik

Iznenađenje!

Još jedno mesto koje nikada nije videlo sneg zapravo je na najsnežnijem kontinentu. Suve doline na Antartiku su jedne od najsušnijih lokacija na planeti. Na ovom mestu ni kiša nije pala skoro dva miliona godina.

Video: Zbog nestvarno dobrog pogleda bi čak i oni koji ne vole sneg stali na snoubord i prepustili se

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA