≫ 

Kako obići Istanbul za 89 evra? Ponuda koja deluje neverovatno

Zbog trenutne situacije pojavili su se veoma povoljne, ali ne toliko luksuzne ponude za Istanbul

  • 7
Istanbul Foto: Pixabay.com

Trenutno aktuelna situacija izazvana pandemijom korona virusa je sigurno u velikoj meri promenila navike u vezi sa putovanjima. Iz tog razloga uopšte nije čudno što se sve češće mogu videti ponude koje uključuju minimalan broj noćenja, a uz autobuski prevoz.

Možda zvuči čudno, ali na sajtovima za grupnu kupovinu se pojavila ponuda, koja deluje donekle neverovatno. Za manje od 1.000 dinara, možete dobiti vaučer za popust na putovanje u prestonicu Turske. Tri noćenja sa doručkom, u hotelu sa tri zvezdice plus autobuski prevoz će vas koštati u tom slučaju manje od 90 evra, obračunato u dinarskoj protivvrednosti.

Upoznajte Istanbul za samo 89 evra

Iako ova ponuda obuhvata tri noćenja sa doručkom i autobuski prevoz, celokupno putovanje traje ukupno šest dana.  Iz Beograda se kreće u ranim popodnevnim časovima, a zatim sledi autobuska vožnja kroz teritoriju Srbije, Bugarske i Turske.  U prepodnevnim satima sutradan se stiže u Istanbul, posle čega sledi panoramsko razgledanje grada iz autobusa. Nakon toga sledi smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

Turistima je na raspolaganju mnoštvo fakultativnih izleta, koji uključuju obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, kao i obilazak hipodroma, ali i krstarenje Bosforom. Ko bude želeo, ima mogućnost da poseti i Dolmabahče palatu.

Aja Sofija Foto: Tanjug/AP

Nakon doručka trećeg dana je predviđena odjava iz hotela. U poslepodnevnim časovima je predviđen polazak za Srbiju, a poslednjeg dana boravka u Istanbulu turisti mogu otići na fakultativni izlet do manastira Pantokrator, u kom je tokom izgnanstva boravio i srpski kralj Stefan Dečanski, kao i njegov sin Stefan Dušan.

Ko želi, poslednji dan boravka u Stambolu na Bosforu može iskoristiti za posetu Sulejmaniji, koja je druga džamija po veličini u celom gradu.

Predviđen je dolazak u Beograd šestog dana putovanja u ranim jutarnjim satima.

Putnici bi, ipak, trebalo da znaju i da je ulazak prvog dana boravka u hotelsku sobu predviđen od 14 h, a da je njihova obaveza da do 9h poslednjeg dana boravka napuste smeštaj.

Pogled na Bosfor sa terase paviljona u cetvrtom dvoristu palate Topkapi u Carigradu. Tamo, preko moreuza, tamo je Azija Pogled na Bosfor sa terase paviljona u četvrtom dvorištu palate Topkapi u Carigradu. Tamo, preko moreuza, tamo je Azija. Foto: Wikimedia Commons/Gryffindor

Takođe bi trebalo da znaju i to da jedna od agencija koja nudi i boravak u Istanbulu za samo 89 evra predviđa pauze tokom putovanja na svaka tri do četiri sata vožnje.

U cenu aranžmana je osim autobuskog prevoza uračunat i smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u Istanbulu, na bazi tri noćenja sa doručkom, kao i panoramsko razgledanje grada, te usluge pratioca grupe.

Izuzev fakultativnih izleta, u cenu nije uračunato ni putno zdravstveno osiguranje, koje u ovom slučaju po osobi iznosi od 700 dinara, kao ni individualni troškovi putnika.

Postoji i nešto drugačija ponuda, koja iznosi 79 evra po osobi, ali uključuje dva noćenja sa doručkom u nekom od istanbulskih hotela i autobuski prevoz.

Možda neko i uspe da uživa u tih tri ili četiri dana u Istanbulu, te da zaboravi na toliko dugo putovanje do destinacije i nazad.

Kakva su vaša iskustva sa ovakvim putovanjima?

Video: Aja Sofija: Građevina koja deli i spaja civilizacije i nacije

 

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    4. oktobar 2020 | 19:25

    zemlje i gradove u kojima nesluze svinjetinu ne posecujem.

  • Boban

    4. oktobar 2020 | 20:25

    Nek ih posećuju Šiptari i Bošnjaci. Šta mi da trazimo tamo? Ima i drugih drzava koje bi mogli da posećujemo.

  • Bogdan

    4. oktobar 2020 | 17:03

    Sram vas Bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA