≫ 

Planirate zimski odmor da provedete na egzotičnoj destinaciji? Evo šta obavezno morate da znate!

Kakve su mere na Tajlandu, Kubi i Zanzibaru?

  • 0
Jamajka, Tajland, Hrvatska Prirodne lepote Tajlanda / Foto: Shutterstock

U zimskom periodu se mnogi poslednjih godina odlučuju za neke od egzotičnih destinacija.

Bez obzira da li su to Maldivi, Dominikanska Republika ili Kuba, odnosno Zanzibar, a neretko i Tajland i druga mesta u svetu, trenutno je neophodno dobro se informisati o tome koje uslove turisti moraju da ispoštuju, da bi im bilo dozvoljeno da u toj zemlji letuju. Ako im je uopšte dozvoljeno.

Odmor na Tajlandu

Zvanično je od 3. jula 2020. godine svim stranim državljanima zabranjen ulazak na Tajland. Međutim, postoje određene kategorije ljudi, kojima je dozvoljeno da u ovoj zemlji borave.

Pored ostalih, to su predstavnici diplomatskih i konzularnih odeljenja, zatim lica čiji su supružnici, roditelji ili deca državljani Tajlanda, kao i osobe koje imaju potvrdu o prebivalištu na Tajlandu.

A ono što mnoge turiste zanima, jeste da li je omogućen ulazak strancima, tako da im se odgovor možda i neće dopasti, jer u kategoriju lica kojima je dozvoljen u ovom trenutku dolazak na Tajland, definitivno ne spadaju i turisti.

tajland, piće, plaža Tajland / Foto: Pixabay

Inače podaci pokazuju da je ukupno 59 preminulih od posledica korona virusa na Tajlandu, dok je ukupan broj obolelih 3.575, a u kritičnom stanju se trenutno nalazi jedan pacijent. U svakom slučaju se savetuje izbegavanje svih takozvanih nebitnih putovanja u ovu zemlju.

Odmor na Kubi

Ulaz na Kubu je zabranjen svim stranim državljanima do daljnjeg.

Jedino na koga se te mere ne odnose jesu strani radnici, sa zaposlenjem na Kubi.

Kuba Foto: Pixabay/ Falkenpost

Vrlo je važno napomenuti i da sva lica, koja i dobiju dozvolu da uđu na Kubu, moraju ispoštovati pravilo o obaveznom karantinu u trajanju od 14 dana.

A što se podataka tiče, ukupan broj obolelih na Kubi je 5.670 osoba, preminulih je 122, dok se 9 lica nalazi u kritičnom stanju.

Odmor u Zanzibaru

Kao jedna od takođe vrlo atraktivnih destinacija u poslednjih nekoliko godina se izdvojio Zanzibar, koji ulazi u sastav Tanzanije.

Prema dosadašnjim podacima, na području Tanzanije je obolelo 509 ljudi, a 21 osoba je preminula. U ovom trenutku se sedmoro pacijenata nalazi u kritičnom stanju.

Zanzibar Zanzibar / pixabay.com

Prema trenutno važećim merama, svi koji stižu u Tanzaniju moraju da budu podvrgnuti propisanom pregledu na Covid-19. U slučaju da putnik pokaže određene simptome, on može biti podvrgnut dodatnom testiranju.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA