"Niko nije želeo da putuje sa mnom, pa sam otišao na odmor sa totalnim strancem"

Iz neverovatne avanture rodilo se prelepo prijateljstvo

  • 0
Jošija Burton i Tereza Roko Foto: Printskrin Instagram/thereserocca •

Ovu godinu definitivno je obeležila pandemija korona virusa, karantin, zabrana putovanja i mere koje se moraju poštovati radi sprečavanja širenja bolesti. Međutim, šta se dešava ukoliko ste voljni da putujete u inostranstvo ali niko od vaših prijatelja ne želi da vam se pridruži u avanturi?

Upravo to se dogodilo Terezi Roka i Jošija Burton iz Amerike. Niko nije želeo da putuje s njima. Zbog toga, iako su bili potpuni stranci, odlučili su da zajedno odu na odmor.

-  Tražio sam zemlju koja je otvorena za Amerikance. Moj prijatelj je doneo odluku da ne putuje za vreme korona virusa, ali ja sam ipak želeo da odem. Prvobitno sam gledao Hrvatsku, ali trebao mi je negativni Covid test, ne stariji od 72 sata. Turska nije tražila nikakav test, pa sam odabrao da putujem tamo. Budući da nisam hteo da idem sam, u jednoj Fejsbuk grupi posvećenoj savetima za putovanja pitao sam da li je neko zainteresovan da mi se pridruži, ili da mi kaže ako će biti tamo - ispričao je Jošija Burton za CNN.

Tereza Roka (36), iz Denvera, videla je poruku i odgovorila gotovo iste sekunde.

- Tražila sam osobu sa kojom ću da idem na odmor, ali nisam uspela da nateram nikoga od svojih prijatelja ili članova porodice jer su svi bili zabrinuti zbog korona virusa. Dakle, videla sam Džozajevu objavu i obratila sam mu se. Dao mi je svoj plan puta, a zatim smo razmenili brojeve i razgovarali o putovanjima, šta volimo da radimo i da obilazimo, kada smo shvatili da smo oboje pravi avanturisti - ispričala je ova zaljubljenica u putovanja.

Jošija Burton i Tereza Roka Foto: Printskrin Fejsbuk/Josiah Burton

Nakon razgovora, Tereza je odlučila da rezerviše isto putovanje u Tursku. Narednih dana su ćaskali i pravili plan, za ture, prevoz i osiguranje.

-Moja porodica i prijatelji su bili zabrinuti jer idem na odmor sa potpuno nepoznatim čovekom. Ali oni su verovali mojoj proceni, a ja sam verovala sebi, dodaje ona. Znala sam da je to dobra odluka, pogotovo u ovo vreme. Smatrala sam da je mnogo bolje da imam saputnika nego da krenem sama, pogotovo zbog svega što se događa - ispričala je Tereza, te napomenula da su rezervisali odvojene sobe.

Od rezervacije putovanja i prvog susreta prošlo je samo četiri dana

Nekoliko dana su ćaskali, a zatim su se Tereza i Jošija sreli na aerodromu u Čikagu i zajedno su se ukrcali u avion za Istanbul.

Sa osmehom koji joj se protezao licem, Tereza se priseća tog prvog sastanka...

- Čekao me je kod šaltera za prijavu. Prišla sam mu i rekla sam mu: O, Bože, ti si stvarna osoba - ispričala je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Therese Rocca (@thereserocca) on

Prvi susret saputnika bio je podjednako nezaboravan i za Jošija Burtona.

- Zagrlili smo se, prijavili na šalteru, seli u čekaonicu i samo nastavili da ćaskamo - kazao je sa jednakim ushićenjem.

Stigli su u Istanbul 5. septembra

Nakon što su uživali u prvom zajedničkom međunarodnom letu, avanturisti su stigli u Istanbul 5. septembra, Odmah su se smestili u hotel, a zatim su počeli da istražuju grad. 

Posetili su sve veće turističke atrakcije u Istanbulu - trg Taksim, Plavu džamiju, palatu Topkapi i Aja Sofiju. Išli su i na krstarenje Bosforom.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Therese Rocca (@thereserocca) on

Novi prijatelji su potom posetili Kapadokiju, područje neobičnih geoloških formacija u centralnoj Turskoj, gde su odseli u hotelu u pećini i uživali u vožnji balonom. Odatle su otišli ​​u primorski grad Kušadasi.

- Ukupno smo potrošili oko 1.000 američkih dolara. To uključuje letove biznis klase, troškove hotela i izlete. Provevši toliko vremena zajedno, putovanje je moglo da bude potpuni promašaj ili vrhunsko - da postanemo odlični prijatelji - kazala je putoholičarka.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Therese Rocca (@thereserocca) on

Za Džozeja i Terezu je bilo ovo drugo. Avanturisti planiraju uskoro da se vide na Floridi, ali i da organizuju još jedno zajedničko putovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA