≫ 

Plivanje sa kitovima u zracima "ponoćnog sunca": Zvuči kao san, ali na Islandu je stvarnost

Na Islandu je sve moguće, onima koji ne pitaju za cenu

  • 0
kit Foto: Pixabay

Zbog pandemije korona virusa mnogi su ovog leta uštedeli novac koji su planirali da potroše na putovanja. Ukoliko se epidemioliška situacija reši do sledeće godine, neki se možda budu uputili ka dalekim destinacijama, a Island je mnogima vrlo pripremljiv.

Pored šarene arhitekture Rejkjavika i prelepih vodopada, planina, i fjordova koje možete da posmatrate besplatno, Islanđani su smislili novu atrakciju kojom planiraju da primame turiste koji imaju dubok džep.

Kompanija "Black Tomato" u ponudi ima novu luskuznu turu u okviru koje posetioci mogu da plivaju sa kitovima.

Možete da plivate sa ovim sisarima dok migriraju iz karipskih mora u nordijske zemlje.

Neophodno je napomenuti da Island tokom leta sunčan gotovo 24 sata dnevno, pa turisti mogu da plivju u okeanu dok ih obasjava "ponoćno sunce".

kit Foto: Pixabay

Ponuda će biti aktuelna od juna do avgusta sledeće godine, a jedan aranžman traje 5 dana. Tura počinje u Rejkjaviku odakle se turisti prevoze u Eijafjordur, jedan od najvećih islandskih fjorda. Tu će biti omogućeno plivanje sa kitovima.

Ostale turističke aktivnosti uključuju vožnju vodenim skuterima, ronjenje u blizini ostrvca Grimsej i posetu termalnih morskih kupališta. Za ljubitelje šetnje u ponudi je i obilazak pećine Lofthelir kao i kratak boravak u poznatom odmaralištu Plava laguna, piše "Metro".

Važno je napomenuti da ova petodnevna tura ima paprenu cenu, oko 1.000.000 dinara po osobi, a to ne uključuje avionske karte.

Video: Kit perajar usnimljen je kako uživa u Jadranskom moru kod uvale Veslo

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA