≫ 

TripAdvisor objavio listu 25 najlepših plaža u svetu: Čak tri se nalaze u Grčkoj!

Da li ste posetili neku od ovih plaža?

  • 3
Balos Krit foto: Tara Tomović

Jednu od tri grčke plaže, koje su se našle na listi 25 najboljih plaža na svetu prema izboru korisnika portala Tripadvisor ste vrlo verovatno imali prilike da posetite. A čak i ako niste, čuli ste za neku od njih. 

Lista 25 najboljih plaža na svetu izgleda ovako...

Black Sand Beach, Island

Prekrivena crnim vulkanskim peskom, ova plaža se smatra jednom od najlepših na Islandu. Iako možda baš i nije mesto na kome ćete moći satima da uživate, definitivno jeste mesto koje vredi posetiti.

Balos laguna, Grčka

Ostrvo Krit je poznato po fenomenalnim plažama, a jedna od favorizovanih je definitivno i ova. Pojedini posetioci navode da podseća na karipske plaže.

Cala Mariolu, Italija

Smeštena na italijanskom ostrvu Sardinija, ova plaža je nešto što nikako ne treba zaobići ako u tom delu sveta letujete. Do nje se jedino može stići brodićem.

Whitehaven, Australija

Jedna od najspektakularnijih plaža na području Australije. Prirodno okruženje, kristalno čisto more i sitan pesak je sve ono što je potrebno za uživanje, a što ova plaža i nudi.

Elafonisi, Grčka

Elafonisi Elafonisi / pixabay.com

Ako ste ljubitelj Grčke, onda ste sigurno čuli za čuvenu plažu na ostrvu Krit. Do omanjeg ostrva u blizini možete i otpešačiti kroz vodu. Inače je plaža poznata po koralnom pesku, koji mestimično poprima i ružičastu boju.

Woolacombe, Velika Britanija

Odlična, čista i idealna za ljubitelje surfovanja. Osim peskovitoig dela, postoji i onaj koji je prekriven stenama, tako da svako može ovde naći mesto za uživanje.

Bavaro, Dominikanska Republika

Mada na teritoriji Dominikanske republike postoje brojne plaže, koje su poznate po prostranosti, kristalno čistoj vodi i finom, belom, sitnom pesku, plaža Bavaro je prema mišljenju mnogih najlepša na ostrvu.

Maho Bay, Devičanska ostrva

Iako je najpre idealna plaža za ljubitelje ronjenja, Maho Bay je definitivno pravi raj na zemlji za hedoniste.

Plaxa Norte, Meksiko

Smeštena na ostrvu žena (Isla Mujeres), poznata je po kristalno čistoj vodi i vrlo interesantnoj okolini.

Saint Pete beach, Florida

Najbolja plaža na području Amerike, našla se na visokom petom mestu među najboljim plažama u svetu 2012. godine.

La Concha beach, Španija

Najbolja urbana plaže u Evropi, prema mišljenju mnogih posetilaca, ujedno je i jedna od najlepših u Španiji. Na njoj se nalaze i neki od najboljih restorana u zemlji.

Playa de Ses Illetes, Balearska ostrva

Ovo je jedna od rado posećivanih plaža na Balearima, pa iako postoje 3 restorana na njoj, vrlo često u njima nema mesta. Zato je dobro da se turisti opskrbe svim potrepšinama.

Luskentyre, Britanska ostrva

Na ostrvu Lusi i Haris, smeštenom u Atlantskom okeanu se nalazi ova fenomenalna plaža.

Radhanagar beach, Andaman i Nikobar ostrva

Za ljubitelje prirodnih lepota i mira je odličan izbor. Ova ostrva se nalaze u Bengalskom zalivu, a pripadaju teritoriji Indije, iako su od nje prilično udaljena.

Siesta beach, Florida

Mnoge plaže na Floridi se mogu okarakterisati kao odlične, ali se ova među njima izdvojila po čistoći i sigurnosti.

Kleftiko, Grčka

Milos, Grčka, Ostrvo, Plaža, Stena foto: pixabay.com

Na grčkom ostrvu Milos se nalazi jedna od najlepših plaža, ne samo u zemlji, nego i u celom svetu. Do nje se stiže brodom u okviru izleta, koji se tokom sezone redovno organizuju.

Varadero, Kuba

Za ovu svetski poznatu kubansku plažu je svaki komentar suvišan.

Flamenco beach, Portoriko

Na severnom delu ostrva Culebra se nalazi plaža, koja je po mišljenju mnogih posetilaca jedna od najboljih u celom svetu. A poznato je i da stanovnici glavnog ostrva rado ovu plažu posećuju tokom vikenda.

Eagle beach, Aruba

Karipsko plava boja mora i beli pesak su ono što karakteriše ovu plažu na ostrvu Aruba. Idealna je i za boravak porodica sa decom.

Seven Mile beach, Kajmanska ostrva

Smeštena je na najvećem od tri ostrva, Veliki Kajman. Karakteriše je velika dužina, tako da posetioci mogu da uživaju i u finom sitnom pesku i u kamenitom delu ove plaže. Ipak, gde god da borave, dostupna im je kristalno čistoj vodi.

Prainhas do Pontal do Atalaia, Brazil

Preporuka je na vreme zauzeti mesto na ovoj plaži, da ne biste morali da do nje pešačite dovoljno dugo od mesta, na kome je moguće da parkirate automobil u jeku sezone. Mnogo je bolja opcija da do nje stignete brodićem.

Spiaggia dei Conigli, Italija

Jedna od sicilijanskih plaža je osvojila epitet najbolje. Prelepa, mala plaža, koja posetiocima nudi uživanje u kristalno čistoj vodi i mekanom, sitnom, belom pesku će opčiniti svakoga.

Playa Paraiso, Kuba

Pored plaže, koju definitivno hvale gotovo svi posetioci, mnogi od njih su istakli i kvalitet gastronomske ponude u restoranima koji se na njoj nalaze.

Grace bay beach, Turks i Kaikos

Turks and Caicos Turks and Caicos / pixabay.com

Plaža poznata po svojoj prostranosti i fenomenalnom belom pesku je već nekoliko godina u samom vrhu liste korisnika ovog portala.

Baia do Dancho, Brazil

Sa razlogom su mnogobrojni korisnici pomenute platfrme izabrali upravo ovu brazilsku plažu za najbolju na svetu.

Nalazi se na ostrvu Fernando de Noronha u Atlantskom okeanu. Prema administrativnoj podeli, pripada brazilskoj državi Pernambuco.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA