≫ 

Naizgled idilična australijska plaža krije jednu veliku tajnu: Da li možete da je uočite?

Više nego neobična Castle Rock Beach nalazi se u Australiji

  • 1
Castle Rock plaža Australija foto: printscreen/youtube/Alpha Beta Gamer

Naizgled sasvim normalan snimak jedne idilicne plaže u Australiji, krije neverovatnu tajnu. Da li možete uočiti o čemu se radi? 

Sasvim su opravdano građani Australije frustrirani, jer su mesecima bili zatvoreni i nisu mogli da putuju, zbog propisanih mera usled pandemije korona virusa.

Ali sada su ljudi željni avanture dobili konačno priliku da otkriju neke skrivene dragulje u udaljenim delovima zemlje, bez potrebe da napuste svoj dom.

Pojavili su se neverovatni snimci, koji ljudima pružaju priliku da istraže tajna mesta oko plaže Castle Rock u Zapadnoj Australiji. ali snimak sadrži više nego što se čini na prvi pogled, jer ga je kreirao programer igara Met Nevil, a nije napravljen kamerom. 

Gospodin Nevil je ove snimke stvorio kao virtuelno iskustvo razgledanja grada, pružajući korisnicima tako mogućnost da istražuju suncem natopljenu australijsku plažu bez napuštanja svojih domova, prenosi Daily Mail.

Snimak počinje prikazom zapanjujuće belog peska, pre nego što je gledaocima pružena prilika da se upoznaju sa ostalim delom terena.

Ova živopisno plaža je nekada bila tajno mesto, za koje su znali samo lokalni stanovnici, ali je od tada postala vrlo popularna među turistima. 

Međutim, osobe željne avanture su bile stavljene na teške muke usled zatvaranja granica prilikom povećanja zaraženih korona virusom u martu. Zapadna Australija je već u aprilu zatvorila svoje granice, kako bi na taj način usporila širenje ove smrtonosne bolesti.

Posle meseci izolacije, ova država konačno ublažava ograničenja putovanja. A to znači da će stanovnici države poštovati ista pravila, kao i u svim ostalim državama, izuzev građana Viktorije. Potrebno je da se pridržavaju pravila o obaveznom karantinu i o testiranju.

Premijer Mark Mekgovan smatra da je sve to pozitivan korak napred za celokupno stanovništvo Australije. 

- Svi zavide Zapadnoj Australiji. Naša ekonomija i zdravstveni sistem su u najboljem mogućem položaju, s obzirom na to šta se sve dešava oko nas. Zbog toga je neophodan oprezan pristup. Kao i uvek do sada, nastavićemo da pratimo situaciju na istoku. Ali dok ne budemo stekli poverenje da je ona pod kontrolom, granica će ostati zatvorena. Bio sam jasan i dosledan u vezi sa tim. Nadamo se i želimo svim prijateljima u Viktoriji da izađu iz blokade, kako bismo celokupnu zajednicu stavili pod kontrolu. Pa onda kao nacija možemo nastaviti istim pozitivnim putem iz pandemije, naglasio je.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    17. oktobar 2020 | 10:46

    Najbolje mesto u svetu za ziveti to se pokazalo sad u vreme korone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA