≫ 

Evo kako izgleda letovanje u najmanjoj afričkoj državi: Neverovatna priroda i luksuzni hoteli

Mala država na obali Adenskog zaliva

  • 7
djibout Foto: Pixabay

Poluostrvo koje zapljuskuje Arapsko more i koje je smešteno na istočnom delu afričkog kontinenta se naziva Somalijsko poluostrvo ili popularnije Afrički rog. Osim Somalije, tu se nalaze i Etiopija, Džibuti i Eritreja.

Zemlja na obali Adenskog zaliva

Republika Džibuti se nalazi na strateški vrlo značajnom mestu na obali Adenskog zaliva, koji je povezan sa Crvenim morem.

Ovaj zaliv je dug oko 1.000 kilometara, a njegova širina je između 150 i 440 kilometara. Smatra se izuzetno značajnim za svetsku ekonomiju, baš zato što je bitna tačka za prevoz nafte iz Persijskog zaliva.

Najviši vrh u Džibutiju, Musa Ali se nalazi na 2.028 metara nadmorske visine. Inače se u ovoj afričkoj zemlji gotovo ne mogu naći obradive površine, jer je reljef pretežno kamenit, sa odlikama polupustinjskog.

Zemlja je članica Afričke Unije, ali i Arapske lige, a većinsko stanovništvo je islamske veroispovesti.

djibout Foto: Pixabay

Uz arapski, službeni jezik je i francuski.

Viza za Džibuti

Nije zgoreg pomenuti da je građanima Republike Srbije potrebna viza ukoliko žele da posete ovu interesantnu zemlju. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova: Za boravak do 10 dana viza se dobija odmah, preko tog perioda se sprovodi procedura.

Ukoliko je neki putnik u tranzitu, takođe je neophodno da ispoštuje proceduru o obaveznoj vizim što važi i za vlasnike običnih i za vlasnike diplomatskih pasoša.

Odmor u najmanjoj afričkoj zemlji

Ako znate da u ovoj zemlji postoje hoteli iz svetski najpoznatijih lanaca, kao što su na primer Sheraton ili Kempinski, trebalo bi da vam bude jasno da je reč o proverenoj destinaciji.

A osim hotelima ne tako niske kategorizacije uopšte, Džibuti se može pohvaliti i fenomenalnim plažama.

Uz to, zemlja ima i međunarodni aerodorom, što u velikoj meri olakšava posetu ljudima iz celog sveta, praktično.

Osim vrlo zanimljive arhitekture u glavnom gradu, najmanja afrička zemlja se može pohvaliti i nacionalnim parkom Day Forest, ali i netaknutom prirodom i nekima od najlepših plaža na celom kontinentu.

djibout Foto: Pixabay

Jedna od najinteresantnijih plaža je Khor Ambado, koja se može okarakterisati kao oličenje netaknute prirode. Prekrivena je finim peskom zlatne boje, a prilaz do nje je prilično strm, pa se savetuje dodatni oprez.

Iako nije baš naročito lako dostupna, ova plaže je lepo uređena i na njoj postoje i restorani, kao i neophodni plažni inventar.

Na oko 50 kilometara udaljenosti od glavnog grada se nalazi plaža Doraleh, koja privlači mnoge posetioce zbog svoje prostranosti, iako je i put do nje prilično nezgodan. Posebno je pogodna za ronioce i svakoga ko je ljubitelj te aktivnosti.

Video: Alo, bre, nema snimanja! Razjareni slon napunio surlu vodom, pa krenuo na manekenku

(Aleksanra Blažević / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA