≫ 

5 najlepših mesta u Alpima: Jedno od njih bila je najpopularnija destinacija stare Juge

Bilo da je u pitanju skijanje i odmor u prirodi, ova mesta preporučuju svi iskusni posetioci Alpa

  • 1
Austrija Alpi, austrijski, planina, sneg, skijanje, skijaliste Foto-ilustracija: Pixabay/nervosa22

Za sve one koji vole planinarenje, prelepe prirodne pejzaže i ljubitelji su zimskih sportova Alpi su idealna destinacija. Najlepši planinski lanac u Evropi prostire se kroz osam država, a prirodno bogatstvo koje ovaj predeo poseduje može da parira i Himalajima. 

Saznajte koja su najlepša mesta na Alpima po mišljenju već iskusnih posetilaca ovog planinskog predela.

Fer-a-Ševal, Francuska

Monblan je najviši vrh u Alpima i nema sumnje da je pogled sa njega prelep. Ipak, predeo u Francuskoj Fer-a-Ševal, takođe je izuzetan i lakše dostupan zbog niže nadmorske visine.

Ako se uputite ka malom selu Sikst, možete da uživate u prelepoj prirodi, obgrljeni alpskim planinama. Ova destinacija nije idealna za one željne skijanja, već za sve koji putuju u planine radi odmora.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Privacy Cocktail (@privacy.cocktail) дана

Glečer Aletsch, Švajcarska

Švajcarska je jedna od najlepših zemalja na svetu, a glečer Aletsch ne samo da se nalazi na listi Svetske kulturne baštine i pod zaštitom je Uneska, već je i važan deo ekosistema i kamen temeljac životne sredine u dolini Rone.

Ovo odredište je jedno od najznačajnijih u Alpima, jer su livade pune živahnog divljeg cveća izložene pored ledničkih jezera i borovih šuma. Ne postoji ništa poput upijanja lepote Alpa sa pravog glečera.

Leh, Austrija

Leh je proglašen za najlepšu zimsku destinaciju i dragulj Alpa. Ovo skijaški orijentisano selo nalazi se visoko u Alpima, udobno ublaženo u dolini kod skijaškog kruga Beli prsten.

Od oštrih, tamnozelenih zimzelenih biljaka sve do upečatljivih planinskih vrhova, nema mesta koje bi moglo Lehu da parira u pogledu lepote.

Kortina d'Ampeco, Italija

Poznavaoci skijanja verovatno su upoznati sa Kortinom d'Ampeco, koja je proglašena jednim od najboljih svetskih ski-gradova.

Ovu reputaciju nosi od 1860-ih zahvaljujući okolnim planinama Dolomite. Ne treba da budete iskusan skijač da biste se lepo proveli na vrhovima Dolomite.

Ugodno odmaralište i pogled na padine je sve što je potrebno da biste se zaljubili u ovu destinaciju.

Cortina D'Ampezzo, Italy Foto: Pixabay

Bled, Slovenija

Nalazi se u blizini granice sa Austrijom. To je jedno od najživopisnijih mesta u Sloveniji  sa prekrasnim pejzažima, alpskim jezerom i gustim šumama. U blizini se nalazi i nacionalni park Triglav, gde možete uživati u planinarenju. Sa pogledom na slikovito Bledsko jezero, zamak Bled je možda jedan od najšarmantnijih dvoraca u Evropi.

Unutrašnjost zamka ima mnogo zanimljivih srednjevekovnih eksponata, a sa terase dvorca imaćete divan pogled na jezero. Bled je poznat po prelepom ambijentu među planinama i šumama i odavno je omiljena stanica bogatih i slavnih.

foto Pixabay foto Pixabay

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coach

    3. novembar 2020 | 23:53

    Na ovoj prvoj slici kaonneki dorucak a nista specificno za taj predeo. Hit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA