≫ 

Mesta koja ne smete zaobići: Ovo je 10 najpopularnijih destinacija na Instagramu u 2020. godini

Prošlogodišnji pobednik sačuvao je prvo mesto

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Izašao je ovogodišnji spisak najlepših mesta sa kojih su ljudi objavljivali živopisne i predivne fotografije na Instagramu. Prošle, 2019. godine, Australija je zauzela prvo mesto zbog svojih prirodnih lepota i raskošnih gradova, ali da li je zadržala svoje mesto i u 2020. godini?

Uglavnom su to mesta na kojima ćete pronaći prostrane plaže, drevne spomenike, lepe koktel barove i street art umetnost.

Konačna lista odredišta predstavljena je sveobuhvatnim sistemom bodovanja koji je analizirao količinu hashtagova po odredištu, rezultate ankete i glasove globalno, uredničkog tima portala "Big seven travel".

Verovatno vas neće iznenaditi koji balkanski grad je uspeo da završi u top 50. Na počasnom 13. mestu ove godine nalazi se Dubrovnik.

Predstavljamo vam prvih deset destinacija:

10. Džajpur, Indija

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Visit India (@visitindia.in) дана

Fotografije prelepe prestonice indijske države Radžastan, Džajpura na Instagramu, neke su od najlepših koje možete da pronađete na društvenim mrežama. Poznat je pod nazivom „Ružičasti grad“, zbog zgrada pastelnih boja.

Kada lutate užurbanim pijacama i ulicama ovog grada probudi se u vama neka vrsta potrebe da fotografišete sve oko sebe.

9. London, Engleska

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Travel • Explore • Nature (@travelingisluv) дана

Ne bi trebalo da vas čudi što je London jedno od mesta na kojem možete da pronađete znamenitosti za fotografisanje. Ove godine je više od 130 miliona fotografija označeno londonskim hashtagom.

8. Bali, Indonezija

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели GirlsTopTravel (GTT) (@girlstraveler) дана

Ko ove godine nije video prelepo ostrvo Bali na društvenim mrežama? Bele peščane plaže, vodopadi, ljuljaške i plutajući doručak u moru su samo neke od najčešćih fotografija sa ove destinacije.

7. Lisabon, Portugal

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Denisa 🎀 Kadaňová (@denise_dk) дана

Ovaj beli grad je smešten na samoj obali Atlantskog okeana gde se reka Težo uliva u okean. Lisabon je drevni grad koji se ponosi svojom istorijom starom preko 20 vekova. A burna i dugačka istorija se jasno ocrtava i na samoj arhitekturi grada koja je šarena i prelepa.

6. Tokio, Japan

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Urban Aisle™ (@urban.aisle) дана

Japan je poznat po brojnim ekscentričnostima, a jedna od njih je i najveća tokijska četvrt crvenih fenjera Kabukičo. Nalazi se u centru Tokija i posećuju je mnogo više turisti nego lokalci. Tokio je san svakog fotografa. Boje, svetlosti, i pomešana tradicionalna i moderna arhitektura zaista pruža dovoljno materijala za fotografisanje.

5. Singapur

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ashley | Food Travel Lifestyle (@shinebaobae) дана

Ova ostrvska grad-država je savršena moderna utopija XXI veka. Kada se pomene Singapur, glavna asocijacija su oblakoderi i moderna arhitektura.

4. Njujork, SAD

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели J. Neber (@gfneb) дана

Njujork je jedan od najuzbudljivijih američkih gradova, sa kuhinjom i kulturom svetske klase i više programa i aktivnosti nego što možete da postignete za ceo jedan život.

Zahvaljujući neboderima i prelepom kvartu Menhetnu, ovaj američki grad je bio četvrti najpopularniji ove godine na Instagramu.

3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati


 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели DUBAI | TRAVEL | REISEN (@urlaubindubai) дана

Leteći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai je jedno od najglamuroznijih odredišta na svetu. Burdž Kalifa, toranj visok 830 metara, jedan je od najpoznatijih nebodera na svetu.

2. Hongkong


 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Justin | Hong Kong | Drone (@justinwongjw) дана

Nikada niste bili u Hongkongu? Čak 70 odsto Hongkonga čine zapravo planine i bujni parkovi. Šarena igrališta i naučnofantastični stambeni blokovi daju ovom gradu posebnu čar i zavidnu prednost naspram ostalih destinacija.

1. Sidnej, Australija


 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sydney Sunset Club (@sydney_sunset_club) дана

Australijski grad je i ove godine osvojio prvo mesto. Pored Opere u Sidneju, ovde zaista možete da pronađete brojne prelepe znamenitosti vredne fotografisanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA