Za ovih 5 prelepih gradova u Italiji verovatno niste čuli, a trebalo bi bar jednom da ih posetite

Spisak najlepših italijanskih gradova je proširen

  • 1
Monte Sant Angelo, Italija Foto: Pixabay

Kao zemlja koja je poznata u čitavom svetu, Italija je pronašla svoje mesto u srcu svih ljubitelja putovanja. Ako volite Italiju, obradovaće vas vest da je lista najlepših gradova u ovoj zemlji produžena i da se na njoj nalazi pet novih destinacija.

Da bi se određeni grad našao na ovoj listi ocenjuje se njegova istorijska i kulturološka vrednost, kao i umetnička dela i zdanja koja se nalaze u njemu.

Italijansko udruženje "Borghi piu belli d’Italia" u okviru novog programa pokušava da popularizuje manje poznate dragulje širom zemlje. Trenutno je na spisku 315 gradova i već sada možete da počnete da pravite vašu "italijansku listu", da biste bili spremni za obilazak kad se situacija oko pandemije korona virusa smiri.

Tropea

Ako krenete na peščanu plažu u ovog južnog gradića, ne samo da će vas dočekati zlatni pesak i azurno more, već možete i da obiđete spektakularni dvorac na steni, Santa Maria dell Isola. Sam grad ima mnoštvo  trgova krcatih restoranima u kojima možete da probate ukusne lokalne specijalitete.

Starinske ulice optočene kaldrmom takođe nude male interesantne butike u kojima ćete lako pronaći neki suvenir za sebe.

Kasoli

Smešten u dolini reke Aventino, ovaj živopisni srednjovekovni grad pruža neverovatne poglede na predele ispunjene vinogradima, maslinama i rezervatima prirode.

Ali nije samo predivan krajolik ono što čini tako lepim ovaj kraj. Pronaći ćete i istorijske dvorce, palate i crkve koji će sigurno oduševiti svakog neustrašivog istraživača.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели BEAUTIFUL ABRUZZO (@alluring_abruzzo)

Monte Sant Angelo

U ovom gradu se nalazi ne jedno već dva mesta svetske baštine UNESCO-a; drevna šuma Umbra i utočište Svetog Mihajla Arhangela.

Pored toga, istorijska arhitektura i spektakularno seosko okruženje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Monteleone d'Orvieto

Ovu lokaciju  je udruženje opisalo kao "zeleno srce Italije", pa nije čudno što je ovaj mali grad okružen privlačnom divljinom. U "zelenom srcu Italije" godinama se održava kulinarski festivali na kojima se biraju najbolja jela italijanske kuhilje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Marco (@mark.trob)

Basano in Teverina

Ljubitelji istorije sigurno će uživati u šetnji kroz ulice ovog grada. Crkve, kule ali i obične zgrade su fascinantne i izgrađene još u vreme renesanse.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Bassano in Teverina (@bassanointeverina)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    16. novembar 2020 | 19:40

    Hvala za ideju. Ni za jedan od ovih gradova nisam čula, a zaista su predivni i vredelo bi ih posetiti. Pandemija mi je ove blesave godine potpuno poremetila sve planove. Moj dragi i j smo imali želju da ovog leta iznajmimo neka kola kod menadžer auta, pa da se zaputimo do Italije i obiđemo sve, od severa do krajnjeg juga, do Sicilije. Nije nam se dalo, ali se nadamo da ćemo sledeće godine moći. A dotle ću da iščitavam ovakve članke i pravim novi itinerer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA