≫ 

Najstrašniji mostovi na svetu: Kada ih budete videli, biće vam jasno zašto malo ko sme da ih pređe

Nije za one koji imaju strah od visine

  • 1
Foto: Pixabay.com

Mostovi su bezbedne građevine koje omogućavaju da se pređu prirodne ili veštačke prepreke, ali postoje mostovi koji se i ne čine tako bezbednima i izazivaju vrtoglavicu od same pomisli da se preko nih treba preći.

Na švajcarskim Alpima nalazi se most Titlis. Izgrađen je kao turistička atrakcija, a namenjen je pešacima. Ovaj most se nalazi na 3.000 metara nadmorske visine, a pogled na provaliju ispod 500 metara duboku, nije nimalo prijatan. Širok je svega metar, pa ko je ovisnik o adrenalinu, može se uputiti.

U provinciji Hunan, u Kini nalazi se most dugačak 300 metara, a na visini od 200 metara. Nije to ono što je zastrašujuće, već činjenica da je most napravljen od providnog stakla po kom hodate. Nije zabeležen mali broj slučajeva onih koji nisu smeli preko ovog mosta, već ima i onih koji su gubilii svest.

Čuveni "pijani most" u Norveškoj na sam pogled deluje uznemirujuće. Negov dramatični oblik i najhrabrije vozače vraćao je u rikverc. Ovo je takozvani atlantski put koji spaja poluostrva Romzal i Averojal. U vreme kada je more nemirno, talasi zapljuskuju most, tako da vožnja može biti mokra, ali i nimalo prijatna.

U Sibiru se nalazi jedan od najfascinantnijih mostova na svetu - Vitim. Ovde se ne može nikako govoriti o bezbednosti za razliku od prethodno navedenih mostova, jer je ovaj uistinu vrlo opasan po ljudski život. Prekriven je trulim drvenim daskama koje su klizave. Takođe, most nema ni ogradu, tako da jedino možete izgovoriti molitvu pre nego se uputite u prelazak preko ovog mosta. Samo 15 metara visine deli vas od ledene vode, a neretki su i jaki vetrovi koji duvaju u ovom području.

Crveni most koji se, opet nalazi u Kini, bio je izazov za neustrašive turiste, pa ko ga je želeo preći, morao je da bude zavezan sigurnosnim lancem. Slično kao stakleni, crveni most ima jeziv pogled na provaliju. Ipak, ovaj most je 2018. godine zatvoren iz bezbedonsnih razloga.

U Japanu definitivno ne nedostaje adrenalinskih šokova. Tako most Ešima Ohaši izaziva jeziv prizor za onoga ko se na njemu nađe. Imate utisak da će automobil kojim upravljate naprosto poleteti pri spuštanju sa ove vratolomne strukture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    15. novembar 2020 | 16:51

    Vidi se da su Rusi najnapredniji sa njihovom ifrastrukturom. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA