• 0

Znate li gde se nalazi najviši lift na svetu? Za dva minuta možete da se popnete na visinu od 326 m

, Telegraf

Lift je najzanimljivija atrakcija u ovom nacionalnom parku

  • 0
najveći lift na svetu

Printskrin: Youtube/ Wonder World

Nacionalni park Zangjiajie u Kini, poznat je po svojim visokim kraškim formacijama. Ipak, koliko god bile visoke stene na ovom području, možete da se popnete na njih veoma brzo bez ikakvog napora, vožnjom najvišeg lifta na svetu.

Stakleni lift Bailong ​​visok 326 metara, podignut je sa strane litice u nacionalnom parku i nudi zapanjujući pogled na poklone.

Lift Bailong ​​sastoji se od tri dvospratna lifta, od kojih svaki može da preveze čak 46 posetilaca planinom za manje od dva minuta.

Posetioci takođe mogu da planinare po ovim stenama, što traje oko 2,5 sata.

Završen 2002. godine, lift nije uvek bio omiljena aktrakcija lokalcima. Kineski stručnjaci i naučnici prvobitno su kritikovali projekat, rekavši da je izgradnja lifta Bailong, koja je započela 1999. godine, oštetila prirodni krajolik, piše "CNN".

najveći lift na svetu

Printskrin: Youtube/ Wonder World

Skoro 18 godina posle otvaranja, lift Bailong ​​ostaje jedna od najzanimljivijih atrakcija u parku. Prevozio je do 18.000 turista svakog dana pre pandemije korona virusa.

Nekoliko nedelja posle zatvaranja, Zangjiajie je ponovo otvoren u martu ove godine.

Uprkos pandemiji, u prva tri kvartala 2020. zaradio je 15 miliona dolara, ali to je i dalje smanjenje za 67,82 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Video: Neustrašiv ili lud? Ovaj Rus se igra sa životom na ivici zgrade, i mnogo se dobro zabavlja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima