≫ 

U ovoj državi Srbi vole da letuju, a malo ko zna da se u njoj nalaze i predivni skijaški centri

Možda bi trebalo da razmislite o Turskoj kao destinaciji za skijanje. Zašto da ne?

  • 0
Bursa, Turska Printskrin: Youtube/ Expedition Pakistan

Nije Turska samo odlična letnja destinacija, mada je to uvreženo mišljenje među našim turistima. Posebno sada kada nam je dostupna bez ikakvih peripetija u vidu dostavljanja negativnog testa.

Možda bi trebalo da razmislite o Turskoj kao destinaciji za skijanje. Zašto da ne?

Bursa Uludag

Na zapadu regije Anadolija se smestio jedan od najpoznatijih turskih ski-centara. Od Istanbula ga deli oko 280 kilometara, dok mu je najbliži grad Bursa.

Na 2.543 metara ndmorske visine se nalazi najviši vrh, Kara Tepe.

U okviru ovog ski-centra postoji ukupno 13 staza, koje su namenjene početnicima, ali i iskusnijim skijašima, kao i mnogi drugi sadržaji.

Cene smeštaja u drugoj polovini decembra u ski-centru Bursa Uludag variraju, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta i tipa usluge. Za dve odrasle osobe, boravak na bazi usluge All inclusive u hotelu sa 4 izvezdice iznosi oko 1.000 evra. A u istom periodu, ali u hotelu sa 5 zvezdica, uz korišćenje iste usluge, boravak za dve osobe će koštati oko 500 evra više.

Bursa Printskrin: Youtube/ HalalBooking

Erciyes

U centralnom delu Anadolije se nalazi ovaj ski-centar, čiji je najviši vrh smešten na 3.916 metara nadmorske visine. Od grada Kajzeri je udaljen oko 30 kilometara.

U pitanju je jedan od mlađih turskih ski-centara i odlično se razvija od 2012. godine, kada je i zvanično otvoren.

Ukupna dužina 18 ski-staza je 55 kilometara. Osim plavih i crvenih, postoje i crne staze dužine 8 kilometara. Oko 90% skijališta je prekriveno sistemom veštačkog osnežavanja, a u sklopu centra postoje i staze za skijaško trčanje, kao i Snow park, te ski liftovi i gondole.

Bursa Printskrin: Youtube/ ErciyesKayakMerkezi

Čini se da su cene u ovom ski-centru nešto povoljnije. Tako je za boravak u istom periodu, takođe za dve osobe u hotelu sa 4 zvezdice, potrebno izdvojiti oko 250 evra. Međutim, u pitanju je samo usluga noćenja, bez obroka. Cena smeštaja u hotelu sa 5 zvezdica, u drugoj polovini decembra iznosi za dve osobe oko 515 evra, a u tu cenu je uračunato samo noćenje sa doručkom.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA