≫ 

Stjuardesa otkrila kako putnici mogu da uštede kad let kasni: Tajne koje avio-kompanije čuvaju

- Ne samo da kompanije moraju da vam pronađu alternativni let, već u zavisnosti od dužine kašnjenja imate pravo i na gotovinu - kaže stjuardesa

  • 4
Stjuardesa, avion Foto: Pixabay

Privlačnost određenih vaučera može da bude primamljiva, ali kada let kasni ili je odložen, odnosno prebukiran, možda bi putnici mogli dobiti i više. To je jedna stjuardesa otkrila na svom TikTok nalogu.

Sandra Dženi Kvon, koja je dve godine radila u kompaniji Emirates Airlines, otkrila je nekoliko poslovnih tajni i onu koja bi putnicima mogla uštedeti nešto novca.

Bivša stjuardesa je rekla da kada je let blokiran i kada se od putnika zatraži da lete drugim avionom, umesto da prihvate ponuđene vaučere, treba da traže novac, prenosi Metro.uk.

Sandra je objasnila da bi za američke putnike, ukoliko njihov prebukirani domaći let bude odložen između jednog i dva sata, mogli imati pravo na naplatu čak 200% cene karte u jednom pravcu - za maksimalnu isplatu u gotovini od 675 dolara. Rekla je i da će to biti dodatak, ako avio-kompanija ponovo omogući taj let.

A ako se taj let odloži više od 4 sata, Sandra je rekla da putnici imaju pravo na nadoknadu od čak 400% - za maksimalnu isplatu u gotovini od 1.350 američkih dolara.

Za međunarodne letove gotovina na koju imaju pravo je ista, ali za različite vremenske okvire.

Ako putnik rezerviše kartu kod avio kompanije, čiji let kasni između jednog i četiri sata, ima pravo na nadoknadu od 200% od cene karte u jednom smeru - za maksimalnu isplatu u gotovini od 675 američkih dolara. A ako je kašnjenje pre ponovne rezervacije međunarodnog leta duže od 4 sata, putnik ima pravo na nadoknadu u iznosu od 400% cene vaše karte u jednom pravcu - za maksimalnu isplatu u gotovini od 1.350 američkih dolara.

- Ako letite na teritoriji Sjedinjenih Država, odnosno iz te zemlje ili u nju i ako ste iz nekog razloga izbačeni sa leta zbog prebukiranosti, ne prihvatajte vaučer. Ne samo da kompanije moraju da vam pronađu alternativni let, već u zavisnosti od dužine kašnjenja imate pravo i na gotovinu - rekla je Sandra u videu.

Klip je do sada pregledan više od 6 miliona puta. Sandra je takođe dodala da putnici kojima smetaju problemi u vezi sa letovima ne bi smeli da se "istresaju" na stjuardesama i osoblju aerodroma, jer oni nisu ni za šta krivi.

Video: Razgibana stjuardesa! Ova devojka radije koristi noge nego ruke

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gini

    31. januar 2021 | 21:41

    Ali samo ako je do kompanje,ako je visa sila,kao recimo,nevreme ne placa nista

  • Deki

    1. februar 2021 | 02:09

    Možda negde tamo.. u Srbiji bi naplatio u ludilu čak i sudskim putem jer sudski proces traje duže od života

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA