≫ 

Polako se otvaraju granice, Sejšeli pružaju dobrodošlicu turistima uz ove uslove

Za koga će važiti desetodnevna izolacija, a za koga ne?

  • 2
Sejšeli Foto: Pixabay.com

Sejšeli su ponovo otvorili svoje granice i ukinut je karantin za sve putnike koji su vakcinisani protiv korona virusa.

Sada je vakcinisanim osobama dozvoljen ulazak u zemlju sa 115 ostrva bez ranije obaveznog  desetodnevnog karantina, pod uslovom da pokažu negativan PCR test, koji je načinjen u roku od 72 sata pre putovanja.

Putnici takođe moraju da podnesu autentičnu potvrdu nacionalnog zdravstvenog organa kao dokaz da su primili obe doze vakcine, prenosi CNN travel.

Sejšeli Foto: Pixabay.com

Smešteni na 1.600 km od obale Tanzanije, Sejšeli zavise od turizma, koji u BDP-u učestvuje sa oko 65%.

Zvaničnici se nadaju da će se nove mere pokazati kao korak u dobrom pravcu, kada je u pitanju oživljavanje turizma u ovoj ostrvskoj državi.

Sejšeli Foto: Pixabay.com

- Nadamo se da će ovo otvoriti turističku industriju za lokalno stanovništvo, pre svega za male hotele koji se bore na Praslinu, Maheu i La Digeu. A to će takođe omogućiti pozitivan udar, koji je očajnički potreban našoj ekonomiji - izjavio je ranije ovog meseca ministar turizma, Silvestre Radegonde, tokom konferencije za štampu.

Sejšeli Foto: Pixabay.com

Trenutno nevakcinisanim posetiocima sa liste kategorija 1 i 2 na Sejšelima, kao i onima koji stižu privatnim avionom, dozvoljeno je da uđu sve dok poštuju pravila o obaveznoj desetodnevnoj samoizolaciji i ako dostave negativan PCR test, koji je urađen u roku od 72 sata pre dolaska.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA