≫ 

Najpopularniji suveniri iz celog sveta: Magneti su odavno prevaziđena uspomena sa putovanja

Šta turiste najviše asocira na zemlje koje su posetili?

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Prodaja suvenira nesumnjivo je opala usred pandemije korona virusa, jer su putovali samo oni najuporniji, ali neke uspomene, uprkos trendovima, nikada ne gube na vrednosti.

Nagrađivani lanac odmarališta Club Med nedavno je pregledao asortiman suvenira iz svake zemlje širom sveta i sastavio listu kako bi utvrdio koji suvenir je najpopularniji kod turista koji posećuju tu destinaciju. Rezultati do kojih su došli za neke će verovatno predstavljati iznenađenje.

Zanimljivo je da se na listi nisu našli magneti za frižider koji su dugo godina bili ekstremno popularni kao jeftin i upečatljiv suvenir sa putovanja.

Severna Amerika

Posetioci Sjedinjenih Država najčešće odlaze sa slatkišima, posebno američkom čokoladom, dok turisti koji odlaze iz Kanade često kupuju domaći javorov sirup koji je posebno popularan za služenje uz palačinke.

Kafa (Jamajka, Gvatemala i Kostarika) i rum (Barbados, Dominika i Nikaragva) takođe su veoma popularni suveniri u Centralnoj Americi i na Karibima, dok čuvene kubanske cigare ostaju ubedljivo najtraženiji suvenir koji turisti kupuju kada posete Kubu.

Južna Amerika

Kožna galanterija, kafa, rum i nakit neki su od najpopularnijih suvenira u Južnoj Americi. Posetioci Perua obično najčešće kupuju čuveni pleteni kačket, dok je pončo najdraža uspomena turistima koji posete Boliviju.

foto Pixabay foto Pixabay

Evropa

Otići u Veliku Britaniju i ne kupiti kišobran isto je kao otići u Dansku i ne kupiti Lego kocke.

Čokolada je najčešći suvenir koji turisti kupuju u Belgiji, Francuskoj i Irskoj, dok je turistima najdraži suvenir u znak sećanja na putovanje u Letoniju, Litvaniju i Poljsku nakit, posebno onaj od ćilibara.

Azija

Čuvene ruske babuške nalaze se u domovima širom sveta kao najprodavaniji i najpopularniji suvenir iz države koja se prostire na dva kontinenta.

foto Pixabay foto Pixabay

Turisti koji posete Šri Lanku i Butan najradije kupuju maske, a oni koji stignu do Japana kao najdraži suvenir nose origami.

Začini iz Indije i čaj iz Južne Koreje takođe su među najčešće kupljenim suvenirima u ovom delu sveta.

Afrika

Haljine, tunike i prostirke u živim bojama najčešći su suveniri koje turisti ponesu u znak sećanja na putovanje po vreloj Africi.

Drvene rezbarije su takođe prilično popularne, posebno među onima koji su posetili Angolu, Kongo, Obalu Slonovače i Centralnoafričku Republiku.

Otići iz Egipta, a ne kupiti drvenu masku faraona je kao da niste ni bili u ovoj zemlji.

foto Pixabay foto Pixabay

Okeanija

Bumerang je najtraženiji suvenir među posetiocima Australije. Najpopularnija uspomena sa Novog Zelanda je jedinstveni prsten kakav smo svi videli u „Gospodaru prstenova“.

Školjke, uključujući ukrase i nakit napravljen od školjki, najlepša su uspomena turistima koji su posetili Maršalova ostrva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA