≫ 

Do apartmana na litici stiže se preko dugog ziplajna: Da li biste se usudili da ovde prespavate?

Ljubitelji avantura i adrenalinski zavisnici će ovde uživati, ali za one koji imaju strah od visine, ovo je ipak mesto za izbegavanje

  • 3
Peru, apartmani na litici Foto: screenshot/Youtube/ VideoVision 360

Da li biste se ikada usudili da spavate u gnezdu kondora? Ako jeste, onda je luksuzna kapsula koja se nalazi na vrhu planine u Svetoj dolini Perua pravi izbor za vas.

Svim ljubiteljima avanture se nudi prilika da spavaju u potpuno providnoj visećoj spavaćoj sobi, iz koje se pruža impresivan pogled na ovu čarobnu i mističnu dolinu.

Da bi posetioci mogli da spavaju u „Skylodge“-u, moraju se popeti na visinu od 400 metara putem litice Via Ferrata i da koriste ziplajn.

Samo jedna noć na ovom mestu omogućuje svima da ostvare snove.

U okviru ponude se nalaze i doručak i gurmanska večera sa bocom vina, a paketi uključuju i prevoz iz mesta Cuzco i lične vodiče, koji govore po dva jezika.

Ovaj neobični smeštaj otvoren je 2013. godine, u junu mesecu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 𝗚𝗼 𝗛𝗲𝗿𝗲 𝗡𝗲𝘅𝘁 𝗧𝗿𝗮𝘃𝗲𝗹 (@goherenexttravel)

Natura Vive Skylodge sastoji se od tri ekskluzivna apartmana, a njihov kapacitet je 8 osoba.

Viseći prozirni apartmani se nalaze na vrhu planine ma visini od oko 365 metara, a iz njih posetioci mogu uživati u pogledu od 300 stepeni na veličanstvenu Svetu dolinu. Svaki apartman je ručno rađen, i to od posebne vrste aluminijuma i polikarbonata, materijala otpornih na surove vremenske uslove. U svakom apartmanu nalaze se četiri kreveta, trpezarija i privatno kupatilo.

Dužine oko 7 i prosečne visine i širine oko 2,5 metara, ovi apartmani imaju i šest prozora, kao i četiri ventilaciona kanala, što sve zajedno osigurava prijatnu atmosferu.

Vrata se nalaze u gornjem delu, što dodatno utiče na sigurnost.

Dizajn i karakteristike svakog od ovih luksuznih apartmana putnicima pružaju prvoklasnu uslugu i potpunu udobnost. Dostupan je i alternativni sistem osvetljenja, koji uključuje četiri unutrašnje lampe i svetla za čitanje, koje se napajaju solarnim pločama i energiju čuvaju u namenskim baterijama.

U okviru svakog apartmana se nalazi i kupatilo, koje je izolovanim zidom odvojeno od spavaće sobe. Unutar apartmana su i suvi ekološki toalet i sudopera, odakle se takođe može uživati u prelepom pogledu kroz kupolu prečnika 1,8 metara. A da bi privatnost bila maksimalno osigurana, te da bi bili izbegnuti pogledi nebeskih suseda kondora, tu su i zavese na prozorima.

Dušeci na krevetima su vrhunskog kvaliteta, a dostupne su i svi potrebni delovi posteljine, koji uključuju i jorgane, što osigurava tople i prijatne noći na oko 400 metara od zemlje.

Maksimalna težina putnika od 120 kilograma je predviđena za sigurno penjanje i za korišćenje ziplajna.

Ako vas zanima i cena, ona je prava „sitnica“.

Kreće se od oko 340 do oko 355 evra, u zavisnosti od toga koji paket putnik izabere. Sve to se odnosi samo na jedno noćenje i jednu od dodatnih usluga. U cenu je uključen i privatni prevoz do hotela, zatim oprema i usluga vodiča i užina za uspon, kao i doručak iznad Svete doline, odnosno gurmanska večera sa bocom vina.

Pored toga, dostupna i dodatna usluga u vidu iznajmljivanja profesionalnog fotografa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA