≫ 

5 najlepših plaža u Barseloni: Lepotica Katalonije nudi za svakog po nešto

Prva asocijacija na Barselonu jeste njena arhitektura, mada glavni grad Katalonije ima i odlične plaže

  • 0
Plaža Barseloneta, Barselona, Španija Foto: screenshot/Youtube/4K WALKJ

Ne samo da je glavni grad Katalonije interesantna zbog svog istorijskog centra, poznatog po brojnim vrednim građevinama, već je Barselona odličan izbor i za odmor.

Zbog tamošnjih plaža, od kojih je većina odlično uređena i nalaze se u neposrednoj blizini metropole, mnogi imaju priliku da uživaju i u obilasku grada, te upoznavanju znamenitosti i u odmoru na nekoj od plaža.

Mediteranska klima preovlađuje u ovom gradu. Karakterišu je vlažna, ali sunčana leta i blage zime. U toku letnjih meseci, temperatura se u Barseloni kreće između 30 i 40 stepeni.

1. Plaža Ocata

Smeštena je u severoistočnom delu grada i do ove plaže se može stići jednom od linija železnice. Ovde se organizuje i turnir u odbojci svake godine tokom juna meseca.

Smatra se da plaža Ocata jedna od najčistijih u gradu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Jose Antonio GB (@joseantoniogarciabautista)

2. Plaža Nova Icaria

Često ovu plažu, koja nije baš tako blizu samom centru grada, posećuju porodice sa decom i stariji. U pitanju je plaža sa dosta sadržaja, ali su oni primarno namenjeni baš tim posetiocima, jer je i Nova Icaria mirnija.

Do nje se može stići ili autobusom ili jednom od linija podzemne železnice, koje saobraćaju u pravcu istoka od luke Olimpika.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Agus Navarro (@agustina.navarro.trevi)

3. Plaža Barceloneta

Najbliža samom centru Barselone, ova plaža je ujedno i najpoznatija. Do nje se može stići peške iz centra ili jednom od autobuskih, te linija podzemne železnice.

Uz brojne ugostiteljske objekte, ovde se nalaze i mnogi drugi sadržaji, pa je plaža Barceloneta čest izbor, posebno mlađih turista.

4. Plaža Sant Sebastia

Ova plaža, koja se takođe nalazi u neposrednoj blizini centra grada, ranije je bila interesantna ljubiteljima nudizma.

Njima je bio dozvoljen boravak na plaži San Sebastia sve do 2011. godine.

Nedugo nakon toga uvedene su i visoke novčane kazne za sve koji se šetaju neadekvatno obučeni. Stoga nije dozvoljena šetnja u kupaćim kostimima dalje od plaže ili bazena. Isto se odnosi i na ljude koji običavaju da šetaju goli iznad pojasa - rizikuju da budu kažnjeni.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Amy Lenoir (@amylenoir)

5. Plaža Castelldefels

Još jedna od plaža u Barseloni koju treba obići, nalazi se u jugozapadnom delu grada. Prekrivena je finim, sitnim peskom i važi za plažu koju najpre posećuju meštani, ali i turisti željni mira.

Video: Sandra tverkuje dok joj rodni grad gori pred očima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA