≫ 

Crna Gora nudi mnogo više od primorja: Evo u čemu sve mogu da uživaju ljubitelji avanture

Ljubitelji paraglajdinga, ali i ronjenja, raftinga, kanjoninga i penjanja će bez sumnje uživati u Crnoj Gori

  • 1
Reka Tara foto: RINA

Najbolji način da istražite i upoznate jednu zemlju, jeste da upoznate njenu prirodu. U Crnoj Gori prirodnih lepota ne manjka, u to nema sumnje.

Pokušajte sa raftingom

Jedno od glavnih čuda prirode u Crnoj Gori, bez sumnje je kanjon reke Tare. Dubok usek za koji je ova reka zaslužna, deo je Nacionalnog parka Durmitor i nalazi se na krajnjem severu zemlje.

Kako je pogled na reku, po mišljenju mnogih, nedovoljno velelepan, to se rafting čini najboljom opcijom za upoznavanje ove prirodne lepote.

Sezona raftinga traje mahom od aprila do oktobra. Više od polovine toka Tare je plovno. Uglavnom se organizuju jednodnevni ili dvodnevni izleti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 𝕋𝕀ℕ𝔸 𝕄𝔸𝕏𝕀𝕄𝔸 (@tinamaxima)

Kanjon i penjanje kao vid upoznavanja prirodnih lepota

Planina Durmitor je još jedna crnogorska atrakcija, kada je priroda u pitanju. Osim mogućnosti penjanja i upoznavanja prirode na taj način, zahvaljujući kanalu Nevidio ova planina se može pohvaliti i mogućnostima za kanjoning.

Postoji opcija kanjoninga i na drugim lokacijama u zemlji. Kanjoni Međurečje i Rikavac nadomak Bara ili kanjon Sopot kod Herceg Novog su tek neke od mogućnosti. U Nacionalnom parku Prokletije je i kanjon Grlja, a iznad Kotora kanjon Škudre, tako da ljubitelji ovakvog vida aktivnosti sigurno u Crnoj Gori mogu lako da pronađu dobru lokaciju.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Bilka Barac (@veverica_b)

Za one hrabrije – paraglajding

Sa toliko fenomenalnih polaznih tačaka, šteta je da ljubitelji paraglajdinga ne upoznaju crnogorske lepote i iz ove perpektive.

Jedno od zanimljivijih mesta za početak te aktivnosti, nalazi se na Budvanskoj rivijeri. Mada, ako je verovati iskusnijima, paraglajding letovi sa vrhova u Nacionalnom parku Durmitor su, ipak najbolji.

I naravno ronjenje

Najbolji period za ronjenje je u periodu od maja do septembra, budući da je tada voda na površini najtoplija.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Diving in Montenegro (@divinginmontenegro)

Duž crnogorske obale postoje brojne podvodne pećine, grebeni i ispusti. Lako se može desiti da ronioci uoče neku morsku kornjaču ili jastoga, te da plivaju sa jatima orade, recimo. Svakako bi trebalo pripaziti na škarpine, jegulje i hobotnice, ali i na druge vrste sa kojima valja izbegavati susret.

Smeštaj u kampu

Ako spadate u ljubitelje prirode i zaista želite da upoznate ovu zemlju, postoji li bolji način nego da budete stacionirani u nekom od kampova?

Osim onih koji nude samo osnovno, u Crnoj Gori postoje i bolje opremljeni kampovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA