Francuska pooštrava mere i za turiste: Za obilazak atrakcija potreban je ovaj dokument

Ko prekrši ove mere može biti kažnjen novčano sa do 1.500 evra

  • 2
Ajfelov toranj, Pariz Foto: Pixabay

Zbog rastućeg broja novozaraženih Francuska je od danas pooštrila korona mere, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste.

U pariskim znamenjima, kao što je Ajfelov toranj, zabavnim parkovima, koncertnim dvoranama, muzejima ili bioskopima za ulazak se zahteva takozvani "zdravstveni pasoš".

U tom dokumentu se nalaze informacije o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativnom korona testu.

Za ulazak u diskoteke i na festivale ta mera je već od ranije na snazi.

Turisti za ulazak na ta mesta moraju dokazati potpunu imunizaciju sertifikatom, a negativan test ne sme biti stariji od 48 sati.

Ko prekrši ove mere može biti kažnjen novčano sa do 1.500 evra.

Kako državljani Srbije mogu da uđu u Francusku?

Državljanima Srbije dozvoljeno je da uđu u Francusku, ali su dužni da pri ulasku na teritoriju te zemlje imaju popunjen obrazac, odnosno potvrdu o međunarodnom putovanju, koja se nalazi ovde.

Lica koja su vakcinisana nekom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson, moraju da prilože dokaz o izvršenoj vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 2 nedelje od revakcine za Pfizer, Moderna, AstraZeneca, odnosno 4 nedelje od jedne doze vakcine Johnson&Johnson (odnosno da je prošlo dve nedelje nakon vakcine kod osoba koje su preležale COVID-19).

Za lica koja nisu vakcinisana, ili su vakcinisani vakcinama Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA