• 2

Francuska pooštrava mere i za turiste: Za obilazak atrakcija potreban je ovaj dokument

Ko prekrši ove mere može biti kažnjen novčano sa do 1.500 evra

  • 2
Ajfelov toranj, Pariz

Foto: Pixabay

Zbog rastućeg broja novozaraženih Francuska je od danas pooštrila korona mere, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste.

U pariskim znamenjima, kao što je Ajfelov toranj, zabavnim parkovima, koncertnim dvoranama, muzejima ili bioskopima za ulazak se zahteva takozvani "zdravstveni pasoš".

U tom dokumentu se nalaze informacije o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativnom korona testu.

Za ulazak u diskoteke i na festivale ta mera je već od ranije na snazi.

Turisti za ulazak na ta mesta moraju dokazati potpunu imunizaciju sertifikatom, a negativan test ne sme biti stariji od 48 sati.

Ko prekrši ove mere može biti kažnjen novčano sa do 1.500 evra.

Kako državljani Srbije mogu da uđu u Francusku?

Državljanima Srbije dozvoljeno je da uđu u Francusku, ali su dužni da pri ulasku na teritoriju te zemlje imaju popunjen obrazac, odnosno potvrdu o međunarodnom putovanju, koja se nalazi ovde.

Lica koja su vakcinisana nekom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson, moraju da prilože dokaz o izvršenoj vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 2 nedelje od revakcine za Pfizer, Moderna, AstraZeneca, odnosno 4 nedelje od jedne doze vakcine Johnson&Johnson (odnosno da je prošlo dve nedelje nakon vakcine kod osoba koje su preležale COVID-19).

Za lica koja nisu vakcinisana, ili su vakcinisani vakcinama Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima