I Hrvatska ima svoj San Marino: Za ulazak na ostrvo dovoljna je samo ljubav

Njegovom zanosnom i romantičnom izgledu doprinose i stara kapelica u kojoj se nalazi ploča posvećena rimskoj carici Heleni

  • 2
San Marino, Sveti Martin Hrvatska Foto: Shutterstock

I Hrvatska ima svoj San Marino, i to ni manje ni više nego u neposrednoj blizini novovinodolske rivijere, nedaleko od marine Mitan.

San Marino ili Sv. Marin poslednjih godina se, dok korona nije učinila svoje, pokazao kao vrlo zanimljiva destinacija za venčanja. Tamo su brak sklapali čak i stranci, a ostrvce je, kažu u agenciji za venčanja, postalo popularna destinacija za venčanja na istočnom - kineskom, ali i japanskom tržištu.

Ukoliko ga bliže pogledate, nije iznenađujuće što privlači pažnju. Romantično mesto, sa stenama nežno roze boje, visokom travom i mirisnim cvećem, privlači turiste širom sveta.

Za "ulazak" je dovoljna ljubav. Ili, možda, samo pedalina.

Njegovom zanosnom i romantičnom izgledu doprinose i stara kapelica u kojoj se nalazi ploča posvećena rimskoj carici Heleni.

Jedna od zanimljivih karakteristika ovog mesta su zaostavštine domaćih i stranih turista, u vidu ljubavnih zaveta, cveća i fotografija, koje krase ostrvce, dajući mu, upravo, romantičnu atmosferu.

Uređeno je i malo kameno pristanište za barke i manje turističke brodiće s pedesetak putnika, pa je tokom letnjeg perioda veoma posećeno.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    30. jul 2021 | 15:12

    Neznam samo zašto se u Srbiji forsiraju priče o hrvatskoj?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA