Restoran u reci, ali bukvalno: Brčkaš noge, piješ i jedeš, dok ribe plivaju pored tebe
Turska kuhinja spada u jednu od najraznovrsnijih u celom svetu, a njeni recepti infiltrirani su u ukuse širom Evrope, Azije, Bliskog Istoka i Afrike.
Najčešće korišćeni sastojci su jagnjetina, govedina, patlidžan, orasi, beli luk i sočivo, a od začina kumin, biber, origano, paprika i peršun.
Ukusi turskih jela ne dovode se u pitanje i uglavnom se pripremaju na tradicionalne načine.
A kad se spoje tradicija, priroda i inovativnost, dobije se kulinarsko čudo i neverovatan restoran "Yuvarlak Cay Defne" koji spada u turističke atrakcije.
Smešten je u gradu Kojčegiz na reci Dalijen, koja protiče kroz ovaj gradić.
Osim u specijalitetima, gosti restorana mogu uživati u čarima kristalno čiste vode.
Udobnost posetilaca je na prvom mestu, pa u zavisnosti od senzibiliteta možete sedeti u plićem ili u dubljem delu objekta.
No, ne želimo da kvarimo magiju ovog mesta, pa vam predlažemo da pogledate video na početku teksta.
Koliko je lepo procenite sami, a u komentarima ispod nam pišite da li biste voleli da uživate u njemu.
Video: Ovde vam ne trebaju krila, poleteće od jednog pogleda: Na krovu sveta među oblacima
(Telegraf.rs)
Video: Kako vrućine utiču na srce, šta se dešava kada zagrejani pipijete ledenu vodu, objašnjava kardiolog
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zeljko ex JSO
Ne volim tursku i njihove specijalitete.
Podelite komentar