≫ 

Top 5 nestvarno lepih plaža u Pakistanu: Izgledaju kao da su na drugoj planeti

Pakistan je zemlja prirodnih kontrasta - na jugu zemlje nalaze se neverovatne plaže, a na severu visoke planine

  • 10
Plaža Gwadar, Pakistan

Foto: Printskrin/Youtube/Beauty Pakistan

Uz to što je u pitanju zemlja izuzetno bogata prirodnim lepotama i kulturno šarolika, Pakistan je i zemlja blagoslovena raskošnim dolinama, prelepim selima i neverovatnim plažama na Arabijskom moru.

Druga zemlja po broju stanovnika u islamskom svetu, Pakistan se nalazi na petom mestu po broju stanovnika na planeti. Južni deo zemlje karakterišu prijatna klima, fenomenalne plaže i ravnice, dok se visoki planinski vrhovi nalaze na severu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Landscapes Pakistan (@landscapes.pakistan)

 

Pored ostalog, u ovoj zemlji se nalazi i Tar, jedina pustinja u celom svetu koja je plodna. Ljubitelji planinarenja često posećuju severni deo zemlje, što i nije čudno jer se tu nalazi Himalajski masiv, sa čuvenim Mont Everestom, čiji vrh sanjaju mnogi planinari.

Sa obalom dugom više od 1.000 kilometara, sasvim je očekivano i da u Pakistanu postoje brojne plaže. Neke od njih su uređene i naročito popularne među stanovnicima zemlje, ali i posetiocima, dok su neke divlje i interesantnije ljubiteljima avantura.

1. Kund Malir

 

U Beludžistanu, u najvećoj od četiri pakistanske provincije, nalazi se plaža Kund Malir. Deo je Nacionalnog parka Hingol i od prestonice zemlje, grada Karačija udaljena je oko 230 kilometara.

Uzevši u obzir da se često karakteriše kao najlepša plaža u zemlji, a možda i u svetu, posećuju je i lokalci i turisti iz inostranstva. Zbog položaja koji podrazumeva ne samo uživanje u moru, već i u pogledu na pustinju i planine, ova plaža je posebno atraktivna.

2. Clifton (Sea View)

 

Ljubitelji zabave sa razlogom posećuju baš ovu plažu, koja se smatra jednom od najznačajnijih atrakcija prestonice Pakistana. Pored ostalog, doček Nove godine se takođe organizuje na ovoj plaži, koja je posetiocima dostupna neprekidno.

Brojni restorani, ali i prodavnice i različite sportske aktivnosti su na raspolaganju posetiocima plaže poznate pod nazivom Sea View. Između ostalog, posetioci mogu jahati konje ili kamile, ali i uživati u drugim aktivnostima koje su dostupne.

Prekoputa ove poznate plaže nalazi se i kompleks apartmana, koji se zbog odlične lokacije smatra jednom od najboljih nekretnina u Karačiju.

3. Gwadar

 

Prijatna voda tokom cele godine, duga peščana plaža, odlični restorani, tek su neke od karakteristika ove plaže u Pakistanu.

Grad Gwadar nalazi se na rtu, koji tvori dve neverovatne polukružne uvale.

4. French beach

 

Jedna od divljih plaža koju često posećuju ljubitelji ronjenja. Ipak, u toku sezone monsuna je najviše posećuju ljubitelji surfovanja.

Nalazi se između druge dve poznate plaže Pakistana, i to Hawke's bay i Paradise Point, seoca poznatog po elitnom turizmu. Tu se nalazi stotinak smeštajnih jedinica, namenjenih iznajmljivanju.

5. Manora Sandspit

 

Južno od luke grada Karači nalazi se omanje ostrvo Manora, koje je nasipom dugim oko 12 kilometara (Sanspit) povezano sa kopnom.

Zbog peščanih plaža koje se protežu južnom obalom ovo je jedno od omiljenih izletišta stanovnika pakistanske prestonice. Ostrvo je prepoznatljivo po svetioniku visokom 28 metara, koji je najviši u zemlji.

Do njega se može stići i nakon desetominutne vožnje brodićem iz Karačija. Smeštajni kapaciteti nisu naročito razvijeni, pa su nadležni uzeli u razmatranje razvoj ostrva u turističkom smislu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    21. avgust 2021 | 21:37

    Џабе им, зна се ко тамо живи.

  • Neca NS

    22. avgust 2021 | 07:48

    Sutra će biti tekst - Avganistanske planine divno mesto za zimovanje!

  • Kiza

    21. avgust 2021 | 21:49

    Nestorovic nas prosle godine slao u Milano u soping a vi sada tamo na plazu. Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA