Kako da letite biznis klasom po ceni karte za ekonomsku: Stjuardesa otkrila proverene trikove

Podelila je informacije koje mogu biti korisne svim putnicima koji lete avionom

  • 1
stjuardesa, Avion, putnici, putnički, kabina, let,

Foto-ilustracija: Roland Liptak / Alamy / Profimedia

Svako ko putuje avionom voleo bi da sebi može da priušti let u biznis klasi, međutim stvarnost je takva da većina ljudi ipak sebi može da priušti let u ekonomskom delu aviona. Međutim, oni iskusniji znaju da je moguće za cenu ekonomske nekada dobiti i kartu za biznis klasu, a stjuardesa Sijera Mist u svom videu na TikToku to i potvrđuje.

Ona je u videu na ovoj društvenoj mreži otkrila da postoje načini da na nekim letovima svoju kartu za ekonomsku "unapredite" u prvu klasu, odnosno biznis klasu.

Mist je podelila informacije koje mogu biti korisne svim putnicima u avionu.

- Jedan od načina da dobijete besplatne karte za biznis klasu je da budete fini prema ljudima na "gejtovima" i stjuardesama. Ne možete da zamislite kakva čuda možemo da učinimo kada dobijemo mali znak pažnje u vidu kafe ili čokolade - rekla je ona.

Stjuardese često lete i neretko se dogodi da nemaju vremena za pauzu, zato će većini njih čokoladica dobro doći.

@cierra_misttflight attendant FAQs (part 7) 💙✈️ ##SHEINcares ##rue21BeYouChallenge ##fypシ♬ original sound - knock-off sprite

 

Druga mogućnost je da izaberete mesto u zadnjem delu tzv. repu aviona kada je let poluprazan i nadate se najboljem.

- Ukoliko naš let nije potpuno popunjen, moraćemo da rasporedimo ljude tako da napravimo ravnotežu. Dakle, ako moramo da pomerimo ljude napred, neke od njih premestićemo u biznis klasu - rekla je ona.

Iako napominje da treći metoda nije zagarantovan, jer su sve avio-kompanije različite, na osnovu njenog iskustva tvrdi da i ona funkcioniše.

- Većina avioprevoznika pušta da se rezerviše svaki mogući let koji imaju u ponudi. Međutim, ako se svi pojave to znači da će doći i putnici kojima su prodate karte, ali za koje nema mesta. Kompanijama ne preostaje ništa drugo nego da za to ponude finansijsku nadoknadu - tvrdi ona.

Kako dalje objašnjava, kompanije će uglavnom nuditi vaučere, ali kaže da treba insistirati na tome da dobijete gotovinu.

- Suma koju možete da dobijete može biti i 5.000 dolara - dodaje ova stjuardesa.

Osim toga možete zatražiti i druge benefite, poput vaučera za hranu, piće, pa čak i prenoćište u hotelu.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    11. septembar 2021 | 07:18

    Stjuardese u avionu nemaju nikakve veze sa prebacivanjem putnika iz ekonomske u biznis klasu,jer to mogu da urade samo zemaljske stjuardese ako je ekomomska klasa prebukovana i onda postoji tacno procedura koji putnici to mogu biti.Zbog balansa aviona se ne prebacuju putnici u biznis klasu nego se regulise utovarom bagaza u odrecene bagaznike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA