≫ 

Dobar provod, uživanje u moru i suncu, ali i u šopingu: Zbog čega je Bali raj za kupoholičare

Ako spadate u red kupoholičara i odmarate na ovom ostrvu, ne propustite i atraktivne tržne centre

  • 0
foto Pixabay

Foto: Pixabay

Bali je raj za kupce! Ljudi iz cele Azije i Australije često baš na to ostrvo dolaze da kupuju i to čine zbog velikog izbora i razumnih cena. Kupoholičari su jednostavno razmaženi i to najpre zbog naročito bogate ponude. Čak i ako ne planiraju da odmor povedu u kupovini, gotovo je sigurno da će na Baliju pronaći ono čemu neće moći da odole.

Sem šik umetničkih proizvoda, tu su i jedinstvene, tradicionalne rukotvorine, noćne pijace i elegantni klimatizovani tržni centri, koji nude brendiranu odeću. Za svakoga na Baliju ima po nešto. Zato i ne čudi što turisti uvek u koferu ostavljaju malo ili mnogo mesta za kupljenu odeću i druge sitnice.

Umetnički proizvodi i tradicionalne rukotvorine, nastali neverovatnim umećem stanovnika Balija, smatraju se odličnim izborom kada su suveniri u pitanju. Čak su i određeni komadi nameštaja čest izbor turista. Ostrvo nudi šarolika iskustva tokom kupovine. Cenkanje se smatra delom zabave. Kako je Bali ostrvo poznato i po surfovanju, to su turistima na raspolaganju i sportska odeća i oprema za surfovanje poznatih brendova.

Tegallalang – selo umetničkih radova

 

Jedna od najpoznatijih znamenitosti Balija je i Tegallalang handicrafts village, koje je odlično mesto za kupovinu tokom boravka na ostrvu.

Bogat izbor tradicionalnih proizvoda je ono što ga čini posebnim. Selo Palakudi u ovom području se izdvaja po brojnim zanatlijama, koji u njemu žive. Ručno rezbareni predmeti, veselo ukrašeni, posebna su atrakcija za turiste. U nekim prodavnicama su cene fiksne, a u nekima je moguće uživati u zabavi koju cenkanje nosi.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Arte & Sintonia (@artesintonia)

 

Kuta trg

 

Popularni kvart u centru Kute, namenjen primarno ljubiteljima šopinga, nalazi se u blizini plaže.

Uz prodavnice svetski poznatih modnih brendova, tu su i prodavnice sportske odeće i opreme, ali i zlatare, suvenirnice i supermarketi. U jednom delu trga se nalaze brojni restorani. Kako oni koji podrazumevaju svetsku franšizu, tako i oni koji služe jela lokalne kuhinje.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Skysrapercity Bali (@sscibali)

 

The Bali collection

 

Luksuz za sve kupoholičare, ovaj kompleks se nalazi na prostoru od oko osam hektara. Izgrađen je u duhu tradicionalne arthitekture i specifičan je po prodavnicama umetnina i nakita.

Svako ko sa Balija želi da ponese neki luksuzni suvenir, ovde će ga sigurno pronaći. Cenkanja nema, što je nekako i očekivano. Uz brojne brendirane prodavnice i restorane, ovde se posetioci mogu svačeg luksuznog nagledati i u tome uživati. Postoje turistički autobusi, koji direktno voze do ove ostrvske atrakcije, kao i besplatan parking prostor.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели D'amour Tours & Travel (@damour221)

 

Kuta šoping centar uz plažu

 

Moderan i prostran, ovaj šoping centar je poznat po zapanjujućoj arhitekturi i ekološkom dizajnu, koji karakteriše i obilje prirodnog svetla, zelenila i umirujući prostrori sa fontanama.

Osim brendiranih prodavnica, ovde se nalaze i drugi zabavni sadržaji, ali i restorani. Dostupan je i podzemni parking prostor sa skoro hiljadu mesta, što se na Baliju, na kome postoji problem sa parkiranjem, definitivno smatra luksuzom. Posetioci ovog šoipng mola mogu posetiti i muzej odeće, a tu su i banka, menjačnica, igralište za decu i bina, na kojoj se često organizuju zabavni sadržaji.

Discovery mall

 

Drugi najveći šoping mol na Baliju prostire se na tri sprata i osim poznatih svetskih brendova, u ponudi ima i prodavnice brendova poznatih u Indoneziji.

Brojne se poznate plaže nalaze u blizini, a zbog svog položaja i koncepta, ovaj šoping mol se subotom uveče uglavnom pretvara u bioskop na otvorenom. Organizuju se i koncerti i druge zabavne aktivnosti. Prekoputa ovog tržnog centra je i poznati vodeni park.

Video: Svečano otvaranje najvećeg tržnog centra u regionu, Galerija Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA