≫ 

Gost je uvek u pravu i mora da izađe iz hotela zadovoljan: Neki hoteli su možda ipak preterali

Neke od dodatnih usluga koje nude određeni hoteli deluju simpatično, a neke u najmanju ruku čudno

  • 1
hotel, hotelska soba Foto: Pixabay

Po tome kako funkcionišu servisne usluge u hotelima, mnogi gosti donose svoj sud o tome koliko je kvalitetan i sam hotel. Zapravo su u pitanju usluge koje se smatraju svojevrsnom vizit kartom svakog hotela.

Iako su u pitanju, manje ili više standardizovane varijante koje podrazumevaju čokoladice ili kolačiće, lepo upakovane i stavljene na jastuk za svakog gosta, ima hotela koji su otišli korak dalje u želji da se izdvoje u odnosu na ostale i maksimalno ugode svojim gostima.

Neke od tih usluga deluju simpatično, a neke u najmanju ruku čudno. Nekako je i očekivano da su neke od njih uspele i da odbiju buduće goste, dok su druge učinile da gosti preporučuju svima baš taj hotel.

Provincijska romantika

U hotelu „Rabbit Hill Inn“ u Severnom Vermontu, koji je poznat po romantičnom stilu, gostima se nudi jedna neobična usluga. Svake večeri mogu da uživaju u vrlo romantičnoj atmosferi, koja podrazumeva paljenje sveća sa aromatičnim mirisima. Uz to, osoblje hotela se trudi da sve to upotpuni korpom punom domaćih proizvoda, koju gosti dobijaju na dar. Sem flaša javorovog sirupa i spreja za spavanje na bazi lavande, tu su i domaće čoklade, u čijim ukusima gosti bez sumnje uživaju.

Da bi sve bilo krajnje rustično, ali i romantično iznad svega, tu je i maskota hotela, zeka po imenu Hari, koji "učestvuje" u svim hotelskim aktivnostima.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Laurie (@lrspotr)

Lutke za otklanjanje briga

U butik hotelu „Casa Palopo“ u Gvatemali, gosti imaju na raspolaganju jednu vrlo zanimljivu igračku. Tačnije, svako od njih na poklon dobija ručno rađenu lutku, koja se ne koristi za igranje.  U pitanju je lutka za brigu, kako su je nazvali i gosti je mogu koristiti kada žele da se nekome izjadaju.

Prema lokalnoj legendi, lutkice u vidu muškaraca i žena, izrađene na takav način, imaju tu moć da poput sunđera upijaju brige ljudi. Sem toga, oni im pomažu da pronađu svoj unutrašnji mir, u čemu im vrlo verovatno pomaže i lokacija ovog hotela, smeštenog u blizini jezera i planinskih vrhova.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Nancci Nan (@nancynys)

Ljubavno pismo gradu

Pre nego što napuste poznati njujorški hotel „Gild Hall“ gostima će biti uručeno ljubavno pismo, odnosno kopija eseja posvećena gradu. Njega je napisao E. B. Vajt 1949. godine i naslovio „Ovde je Njujork“.

Gosti dobijaju uz pismo i poslužavnik sa toplim čajem.

Kip slobode napunio 132 godine! Foto: Wikipedia

Bojanke za odrasle

Iako mnogi hoteli nude razne pogodni za decu, hotel „Kimpton Carlyle“ u Vašingtonu je svoju pažnju ipak usmerio na starije goste.

Svi koji su smešteni u ovom, elegantno uređenom hotelu u blizini gradskih atrakcija, dobijaju i bojanke za odrasle i set naoštrenih olovaka u boji.

Šekspirovi soneti

Samo nekoliko minuta udaljeno od Bakingemske palate, imanje na kome se nalazi „Milestone hotel & residence“ je otmeno uređeno i namenjeno za goste istančanog ukusa.

Na krevetima gostiju će se naći minijaturna izdanja Šekspirovih soneta, ali i drugih klasičnih književnih dela, pažljivo ukrašenih cvetnim laticama.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели The Milestone Hotel (@milestone_hotel)

Sve za dobrobit gostiju

U vijetnamskom rizortu „Fusion Maia Da Nang“ gosti će em uživati u svim prednostima smeštaja sa pet zvezdica, em imati prilike da se upoznaju sa učenjem poznatog budističkog monaha po imenu Thich Nhat Hanh.

Njegovi inspirativni citati će ih dočekati na jastuku i pomoći im sigurno da odu mirniji na počinak.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Amboseli Bush Camp (@amboselibushcamp)

Pomoć u uzgoju mladica

Možda zvuči čudno, ali osoblje luksuzne safari kolibe „Camp Amboseli“ u Keniji em nudi gostima neobičan poklon, em od njih traži da učestvuju u poboljšanju lokacije.

Naime, ne samo da će im se na jastucima naći kartice sa kenijskim poslovicama i slane karamele, koje proizvodi lokalno stanovništvo, već i pakovanje od deset semena autohtonog drveća. Reč je o semenju koje ne može bezbedno da klija, jer ga jedu divlje životinje, pa je ovo jedini način da se sačuva. Gostima se na taj način upućuje poziv da ponesu semenje i zasade ga tokom šetnje po okolini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA