Top 5 najneobičnijih evropskih hotela: Zadovoljstvo gostiju uvek je na prvom mestu

Ne samo da su specifični spolja, već i u sobama nude mnoge zanimljivosti. Pa ko voli da boravi u nekadašnjoj zatvorskoj ćeliji ili svetioniku, na primer, može i to da pokuša

  • 0
Hotelska soba za živciranje gostiju Printskrin:Youtube/ Caters Clips

Zaboravite na kartice prilikom ulaska u hotelske sobe. Šta kažete na to da koristite svoj mobilni telefon za pristup sobi ili apartmanu u hotelu?

Od hotela poznatih po elektronskoj umetnosti do smeštaja u svetioniku ili starim vagonima, mnogi hoteli čine sve da budu originalni i da oduševe svoje goste.

Ideja ima na pretek, a većina ih je vrlo neobična i neuobičajena.

1. Odmarajte u švajcarskom zatvoru

Većina ljudi beži od ideje da boravi u zatvoru, ali ima i onih koji žele da isprobaju i tu varijantu, i još da to i plate. Adresa na kojoj se danas nalazi hotel „Swiss Jailhotel Löwengraben“ u švajcarskom gradu Lucernu, sve do 1998. godine bila je vrlo nepoželjna. Danas tu borave gosti hotela.

Nekadašnje zatvorske ćelije su preuređene u sobe. Renovirane su tako da predstave spartansku estetiku zatvorskog života, sa oskudnim nameštajem i zajedničkim kupatilima. Nekadašnja zatvorska biblioteka je preuređena u apartman, u kome se od poda do plafona nalaze knjige. Ranije upravnikova kancelarija, danas pokazuje posetiocima skrivene zatvorske odaje, u koje se ulazi nakon otvaranja glomaznog čeličnog sefa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Hotel Jail Luzern (@hoteljailluzern)

Soba koja je korišćena ranije za posete zatvorenicima, danas je lepo dizajniran apartman i u njemu se ponajmanje oseća prisustvo duhova prošlosti. Nije iznenađenje ni to što u ovom švajcarskom hotelu postoji bar, simbolično nazvan „Alkatras“.

2. Budite deo umetničke instalacije

Da li možete da zamislite hotel u kome sobe biraju goste, a ne obrnuto i u kojima umesto ključa, gosti dobijaju iPhone? U poljskom gradu Poznanju se nalazi upravo takav hotel.

Idejni tvorac koncepta hotela „Blow Up Hall 5050“ je elektronski umetnik Rafael Lozano Hemmer. Svako ko boravi u ovom neobičnom hotelu zapravo je deo njegove umetničke izložbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Blow Up Hall (@blowuphall5050)

Sve počinje od momenta rezervacije sobe. Gosti biraju boje, slike i brojeve, a na osnovu toga šta njihovi izbori otkrivaju, dobijaju i odgovarajuću sobu.

U hotelu postoje interaktivni ekrani osetljivi na dodir i skrivene kamere. Upravo one se koriste kako bi bio obogaćen video kolaž u realnom vremenu.

3. Sanjajte među vilinskim dimnjacima Kapadokije

Pejzaž koji je karakterističan za oblast turske Kapadokije podseća na predeo iz bajke. Deo tog fantastičnog okruženja je i hotel „Esbelli Evi“. Iako su određeni delovi nadograđeni, izgledaju kao da su stopljeni sa okruženjem i da su nastali prirodnim putem.

Neobični rascepi u stenama zamenjuju vrata, dok dim iz kamina izlazi kroz takozvane vilinske dimnjake. Ovo je bio prvi butik hotel u celom regionu, prilikom čijeg uređenja se posebno vodilo računa o enterijeru. Jarko crveni tepisi sa karakterističnim turskim šarama, tradicionalne čipkane zavese i drveni podovi, osnovna su karakteristika enterijera u ovom neobičnom hotelu. Sa terasa se pruža pogled na jedinstven pejzaž koji je stvaran vekovima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Kaya Evler by Esbelli Evi (@kayaevlercappadocia)

4. Spavajte na engleskoj železničkoj stanici

Stari železnički vagoni, poput onih koji su se kretali delovima trase čuvenog Orijent ekspresa još uvek postoje. Barem u „The Old Railway Station“ u engleskom gradu Petvortu.

Boravak u jednom od četiri lepo obnovljena stara vagona pruža gostima priliku da se vrate u prošlost, kada su engleski vozovi i železnica uopšte bili vrlo značajni za funkcionisanje ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели On The Land Photography (@onthelandphotography_)

Idealna kombinacija rustične spoljašnjosti i savremene unutrašnjosti čini ovaj hotel neverovatnim. Nekadašnja železnička kućica sa kraja 19. veka sada je recepcija, dok je prostor nekadašnje čekaonice sada postala trpezarija, bogata istorijskim predmetima o železnici.

5. Odmarajte u norveškom svetioniku

Na rtu u blizini zapadnih norveških fjordova nalazi se „Kråkenes fyr“, savršeno mesto za posmatranje norveške obale. Najtraženija soba u ovom neobičnom hotelu nalazi se na poslednjem spratu svetionika i poznata je po panoramskom pogledu na okean. Ostale sobe se nalaze u kolibi, koju je koristio čuvar svetionika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Kråkenes fyr (@krakenesfyr)

Dok masivni severnoatlanski talasi udaraju o obalu, nije tako teško zamisliti usamljenost koju je čuvar svetionika morao osećati dok je tu boravio.

Unutrašnjost je uređena u norveškom duhu i podrazumeva nameštaj od borovine i tople tonove, kako bi celokupan prostor bio još bogatiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA