≫ 

3 najlepša evropska grada u zimskim mesecima: Izgledaju kao da su iz bajke

Ima onih kojima putovanja leti ili u proleće nisu primamljiva, već radije biraju odlazak van svoje zemlje u toku zime

  • 3
Švedska, zima Foto: Pixabay

Iako su svi evropski gradovi, bez sumnje, predivni u bilo koje doba godine, pojedini su u fokusu samo u toku leta. Međutim, ima i onih čije lepote do izražaja dolaze tek u zimskim mesecima.

Kako je pandemija korona virusa prvo potpuno onemogućila, a onda i otežala putovanja, većina ljudi se opredeljuje za jedan predah u toku godine, najčešće letnji.

Svakako, ima onih kojima putovanja leti ili u proleće nisu primamljiva, već radije biraju odlazak van svoje zemlje u toku zime. Upravo iz tog razloga izdvajamo za vas evropske gradove koji će vas u narednim mesecima očarati.

1. Stokholm (Švedska)

Gamla Stan, stari grad, palate u i izvan grada, parkovi, ulice, krovovi koji su prekriveni snegom čine ambijent ovog grada još idiličnijim.

Stokholm Foto: Pixabay

Stokholm je i tokom leta divan, ali nekako ima veću draž tokom zime. Ukoliko se u njemu zadesite baš kada sneg pada, idite pravo u palatu Drotningholm, koja je posebno lepa kada pada sneg, prenosi B92.

2. Pariz (Francuska)

Svake zime se u Parizu otvaraju brojna klizališta i bez obzira da li želite da im se pridružite ili ne, posetite Veliku palatu Jelisejskih polja.

Pariz, zima Foto: Pixabay

Ambijent je divan, služe se topla pića, rashlađeni šampanjac, a ukoliko ne želite da klizate, možete samo da posmatrate dok drugi klizaju.

3. Hamburg (Nemačka)

Ukoliko je zima dovoljno hladna, onda ćete "imati sreće", pa će se dva jezera koja dominiraju gradskim centrom zalediti, a kada se to dogodi Hamburg postaje grad na ledu.

Hamburg, zima Foto: Pixabay

Šetnja, klizanje, štandovi sa kobasicama i kuvanim vinom učiniće piknik na ledu i boravak u Hamburgu još lepšim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA